Francezul Paul Pogba a lăsat Manchester United pentru a reveni la echipa unde s-a simțit cel mai bine

Olteanu Ștefan 01.06.2022, 19:01
Francezul Paul Pogba a lăsat Manchester United pentru a reveni la echipa unde s-a simțit cel mai bine

Paul Pogba, francezul de 29 de ani care a evoluat pentru Manchester United în ultimele 6 sezoane, va reveni din această vară la Juventus Torino, echipa la care s-a simțit cel mai bine în carieră. Pogba va face pasul în Italia din postura de jucător liber, deoarece contractul cu Manchester United i-a expirat.

OFICIAL! Final de aventură pentru Paul Pogba la Manchester United! Francezul va reveni la echipa unde s-a simțit cel mai bine

Manchester United a comunicat oficial, miercuri, că s-a despărțit de francezul Paul Pogba, iar potrivit presei internaționale, mijlocașul de 29 de ani va reveni la echipa unde s-a simțit cel mai bine, respectiv Juventus Torino.

United l-a achiziționat pe Pogba în august 2016 chiar de la Juventus, în schimbul a 105.000.000 de euro. Însă, din nefericire, evoluțiile francezului nu au fost la fel de bune pe Old Trafford.

Astfel, după 6 sezoane, Manchester United a anunțat că s-a despărțit de Paul Pogba:

Clubul anunță că Paul Pogba va pleca de la Manchester United la sfârșitul lunii iunie, când îi expiră contractul. Toți cei din club îl felicită pe Paul pentru cariera sa de succes și îi mulțumesc pentru contribuția adusă la Manchester United. Îi dorim toate cele bune”, au transmis „diavolii” pe site-ul oficial.

În ziua anunțului făcut de Manchester United a fost dezvăluită și viitoarea destinație a lui Paul Pogba. Jurnalistul italian Alfredo Pedulla, de la Gazzetta dello Sport, susține că francezul va semna cu Juventus Torino, decizia sa fiind deja bătută în cuie:

Pogba a ales Juventus și nu intenționează să se răzgândească”, a transmis Alfredo Pedulla, pe Twitter.

233 de meciuri a jucat Pogba pentru United, reușind să înscrie 39 de goluri și să ofere 51 de pase decisive. Alături de „diavoli”, francezul a cucerit Europa League și două Cupe ale Ligii Angliei.

Cele mai tari momente ale lui Paul Pogba la Manchester United:

La Juventus, Paul Pogba a traversat cea mai bună perioadă a carierei

Ajuns la 29 de ani, Paul Pogba are șansa să își relanseze cariera odată cu transferul la Juventus. Aventura la Manchester United nu a fost cea mai fericită pentru francez și în luna martie a acestui an a povestit și câteva momente grele în care s-a luptat cu depresia din cauza „diavolilor”.

În schimb, la Juventus, echipă pentru care a evoluat în intervalul 2012 – 2016, Paul Pogba a fost în culmea fericirii. El a fost unul dintre jucătorii determinanți ai torinezilor și a contribuit din plin la 4 titluri cucerite în Serie A, două Cupe și două Supercupe ale Italiei.

În 178 de meciuri jucate pentru Juventus, Pogba a înscris 34 de goluri și a oferit 40 de assist-uri. În august 2016, când Manchester United îl transfera, Paul Pogba bătea recordul pentru cel mai scump transfer al planetei.

Între timp, cota sa de piață a scăzut la 55.000.000 de euro, conform Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe