FRF a ales viitorul selecționer al României! Negocierile au demarat, însă există o mare problemă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.11.2021, 16:37
FRF a ales viitorul selecționer al României! Negocierile au demarat, însă există o mare problemă

Conducerea FRF se află într-o situație destul de dificilă în această perioadă. Răzvan Burleanu și colaboratorii săi sunt puși la zid de foarte mulți oameni de fotbal după ce naționala României a ratat calificarea la meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial din 2022.

Mai mult, oficialii de la „Casa Fotbalului” trebuie să numească un nou selecționer. Asta după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat la finalul acestei campanii de calificare. S-au vehiculat în ultimele zile foarte multe nume de antrenori luați în calcul pentru a ocupa acest post. Însă se pare că cei care conduc FRF ar fi luat o decizie în acest sens.

FRF l-a fi ales pe Laurențiu Reghecampf ca înlocuitor al lui Mirel Rădoi

Potrivit paginii de Twitter Liga 1 România, Laurențiu Reghecampf ar fi alesul lui Burleanu și al colaboratorilor săi. Numit în funcția de antrenor al Universității Craiova la finalul lunii iulie, Reghecampf a obținut rezultate foarte bune la echipa din Bănie.

Cu el pe banca tehnică, alb-albaștrii au ajuns pe locul 3 în Liga 1, după un start destul de modest de sezon. Mai mult, Universitatea Craiova a prestat și un fotbal plăcut, ofensiv, marcând foarte multe goluri. În special în meciurile disputate pe teren propriu.

De asemenea, Laurențiu Reghecampf are deja o experiență în antrenorat de 10 ani. În această perioadă a obținut performanțe notabile, în special în perioada petrecută la FCSB. Totodată, el a antrenat și mai multe echipe din străinătate, precum Al Hilal, Litex Lovech, Al-Wahda, Al-Wasl sau Al Ahli.

Astfel, Reghe ar îndeplini majoritatea criteriilor urmărite de oficialii Federației pentru următorul selecționer. Singura problemă majoră ar fi reprezentată de faptul că antrenorul de 46 de ani are o clauză de reziliere la Craiova de 300.000 de euro.

Conform sursei citate, dacă nu se va reuși trece peste acest impediment, FRF se va orienta către Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Edi Iordănescu.

Mulți oameni de fotbal din România sunt de părere că a venit momentul lui Gică Hagi la națională

Din discuțiile apărute în spațiul public până în acest moment se pare că oficialii Federației nu ar lua în calcul varianta numirii lui Gică Hagi pe banca echipei naționale. Asta deși foarte mulți oameni de fotbal din România și fani cer cu insistență acest lucru.

Ultimul dintre aceștia a fost Daniel Isăilă. El a reușit rezultate foarte bune pe banca echipei naționale de tineret, înainte ca aceasta să fie preluată de Mirel Rădoi. În prezent antrenor în Emiratele Arabe Unite la Bani Yas, fostul secund al lui Cristoph Daum la naționala mare a României a spus în exclusivitate pentru PlaySport.ro că Gică Hagi este omul potrivit în acest moment pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi.

Pe Gică Hagi! I-aș pune pe masă un contract pe patru ani, cu un proiect sănătos. Să coordoneze o strategie coerentă la toate loturile. A dovedit cu Academia că mers de la zero până la titlul național. A scos o grămadă de jucători, a început să vândă binișor și peste hotare. Chiar dacă nu o face încă la prețuri spectaculoase, pentru că e, totuși, un club fără o mare istorie în spate. Dar vor ridica și mai mult capul în timp. Iar lucrurile vor deveni mai solide”, a spus Daniel Isăilă.

FRF admite, voalat, interesul pentru Edi Iordănescu. Întrunește calitățile pe care le caută Federația la noul selecționer