FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale! Reacția lui Răzvan Burleanu după rezultatele dezamăgitoare din Liga Națiunilor

Olteanu Ștefan / 16.06.2022, 16:20
FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale! Reacția lui Răzvan Burleanu după rezultatele dezamăgitoare din Liga Națiunilor

Prin intermediul unui comunicat oficial, FRF a venit cu un anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale. Atât Răzvan Burleanu, cât și Mihai Stoichiță au transmis cât se poate de clar că actualul selecționer beneficiază în continuare de încrederea totală a Federației Române de Fotbal, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare din Liga Națiunilor.

Răzvan Burleanu: „Am avut o discuție și am decis să continuăm colaborarea!”. FRF, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale

Adiminstrația FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță, a făcut, joi, un anunț de ultimă oră despre viitorul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale.

După rezultatele dezamăgitoare ale României din Liga Națiunilor, cei trei s-au întâlnit pentru a trage concluziile necesare. Iar în urma discuțiilor, FRF și-a reconfirmat susținerea totală față de actualul selecționer:

Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF.

Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru.

Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.

Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a transmis Răzvan Burleanu, potrivit FRF.ro.

Mihai Stoichiță: „De data asta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice”

Opinia lui Răzvan Burleanu a fost confirmată și de Mihai Stoichiță. Directorul tehnic al FRF a transmis că rezultatele slabe ale echipei naționale din confruntările cu Muntenegru și Bosnia Herzegovina nu îi pot fi atribuite selecționerului.

Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune.

De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri.

Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a transmis și Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

Echipa națională se prăbușește în clasamentul FIFA! România, aproape de o rușine istorică.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 1-1, ROMÂNIA – Finlanda 1-0
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2, ROMÂNIA – Muntenegru 0-3
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasamentul în Grupa 3 din Liga B a Ligii Națiunilor:

  1. Bosnia Herzegovina – 8P
  2. Muntenegru – 7P
  3. Finlanda – 4P
  4. România – 3P