FRF pregătește schimbarea selecționerului! Cine ar fi favorit să îi ia locul lui Florin Bratu

Robert Zanfir / 03.08.2022, 17:27
FRF pregătește schimbarea selecționerului! Cine ar fi favorit să îi ia locul lui Florin Bratu

FRF ar pregăti înlocuirea lui Florin Bratu (42 de ani) cu Emil Săndoi (57 de ani). Actualul selecționer a fost numit la cârma „tricolorilor” în urmă cu un an, dar rezultatele au fost departe de cele așteptate. Naționala U21 a României este direct calificată la Campionatul European 2023, pe care îl va organiza împreună cu Georgia.

Este zi agitată la „Casa Fotbalului”. Comisia tehnică decide azi cine va fi urmașul lui Bogdan Lobonț la cârma naționalei U20. Fostului mare portar nu i-a fost prelungit contractul din cauza rezultatelor slabe la conducerea „tricolorilor”. Tot azi ar putea fi decisă și soarta lui Florin Bratu. Mandatul selecționerului de la tineret nu a dat satisfacție.

FRF pregătește schimbarea lui Florin Bratu de la conducerea naționalei U21

Florin Bratu a fost numit la cârma naționalei de tineret în urmă cu un an. Deși a avut parte de sprijin, dar și de liniște, fostul atacant nu a convins în postul lăsat liber după plecarea lui Adi Mutu. Conform Digi Sport, Comisia condusă de Mihai Stoichiță ar avea pe ordinea de zi și căutarea unei alternative la Florin Bratu.

Potrivit jurnalistului Dan Filoti, Emil Săndoi ar fi numele spre care s-ar orienta Comisia Tehnică. Emil Săndoi a mai fost selecționer al naționalei de tineret între 2006 și 2013.

Rezultatele naționalei în mandatul lui Florin Bratu au fost sub așteptări. 1-1 cu Georgia U21, 1-0 cu Suedia U20, 1-3 cu Mexic U21, 2-4 cu Italia U21, 2-1 cu Finlanda U21, 2-2 cu Maroc U21.

Ultimele două rezultate, din amicalele din luna iunie, i-ar putea fi fatale. România a pierdut cu Georgia, 0-2, și cu Slovacia, 3-4.

Florin Prunea: „Ce-l recomandă pe Florin Bratu?”

Florin Bratu a fost criticat de fiecare dată de Florin Prunea. Cei doi au avut de-al lungul timpului mai multe „războaie”, iar fostul mare portar al naționalei crede că actualul selecționer de la tineret nu este recomandat de nimic pentru postul pe care îl ocupă.

„Totul pleacă de jos, de la bază. La U21, plecăm de la numirile de antrenor. Trebuie să mă gândesc “Ce performanțe are antrenorul ăsta în ultimul timp”, pentru a-l aduce. Luăm exemplul lui Bratu, am văzut că și Marica a zis.

Ce-l recomandă pe Bratu ca să fie numit acolo? La ultimele trei echipe la care a lucrat, Aerostar, Chiajna și Măgurele, a avut probleme. Am vorbit cu conducătorii de la Aerostar și mi-au zis “O să spunem noi ce am pățit aici”, e vorba de meseria lui de antrenor.

Analiza unui antrenor nu o facem după rezultate? După ce? Trebuie să fim mai atenți când facem numirile de antrenor la echipa națională, să nu le facem pe alte criterii decât pe cele de competență.

Claudiu Niculescu a avut rezultate, nu-l putem pune în aceeași balanță cu Florin Bratu. De ce să fie o campanie anti-Bratu? Nu vreau să fac un subiect din Florin Bratu”, a spus Florin Prunea la Digi Sport.

În luna septembrie, „tricolorii” U21 vor juca împotriva Spaniei, actuala campioană europeană U21, și cu Olanda. Ambele partide se vor disputa la Cluj-Napoca.