Oficialul FRF care propune ca Stadionul Steaua să fie și ”casa” FCSB-ului. A pregătit și două variante de nume, pe stilul Milano

Alex Matei 01.08.2023, 23:33
Oficialul FRF care propune ca Stadionul Steaua să fie și ”casa” FCSB-ului. A pregătit și două variante de nume, pe stilul Milano

FCSB a reușit să pătrundă în Ghencea la doi ani după ce s-a inaugurat Stadionul Steaua, arena care a costat aproximativ 100 de milioane de euro și care a fost construită de către Compania Națională de Investiții.

Gruparea din Superliga va disputa pe ”Steaua” meciul cu CFR Cluj, din etapa 4, duminică, 6 august 2023, de la 21:30. Interesul fanilor este unul uriaș. În primele 7 ore de când a pus biletele la vânzare s-au vândut 20.000 de tichete, iar organizatorii susțin că va fi sold-out.

Cum vrea FRF să se numească Stadionul Steaua când va juca acolo FCSB-ul

Oficialii vicecampioanei României nu pot evolua momentan pe Arena Națională, care a fost închiriată până pe 14 august pentru două super concerte, dar nici la început de septembrie din cauza evenimentului East European Comic Con.

În aceste condiții, FCSB vrea să joace pe Ghencea și super duelul cu CSU Craiova, din etapa 8, care, cel mai probabil va fi programat duminică, 3 septembrie. Momentan, televiziunile care transmit campionatul intern nu au făcut programarea oficială.

Faptul că FCSB va evolua în Ghencea cu CFR Cluj va crea un precedent de care roș-albaștrii lui Gigi Becali (65 de ani) vor dori să mai profite.

În asentimentul echipei din prima ligă vine și Federația Română de Fotbal. Forul de la Casa Fotbalului propune ca Stadionul Steaua să fie ”casă” și pentru FCSB și pentru CSA, pe modelul stadionului din Milano.

”Mi-e greu să laud normalitatea”

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat cum s-ar numi Stadionul Steaua când va juca CSA și cum s-ar numi Stadionul Steaua când va juca FCSB.

”Este o decizie absolut normală. Mi-e greu să laud normalitatea, așa trebuia să se întâmple în orice loc civizilat.

Dacă la Roma, pe Olimpico, pot juca și Lazio și Roma, și alea chiar au tradiție, dacă la Milano pot juca Milan și Inter, atunci când joacă CSA Steaua pot să îi spună «Stadionul Marius Lăcătuș», iar când joacă FCSB pot să îi spună «Stadionul Mirel Rădoi», dacă au o problemă cu stadionul.

Așa cum e cu Meazza și San Siro, la Milano”, a afirmat Vochin la Fanatik.

Marius Lăcătuș și Mirel Rădoi sunt doi fotbaliști emblematici pentru Steaua. Primul a jucat în perioada 1983 – 1990, apoi între 1993 și 2000, iar Mirel Rădoi a îmbrăcat tricoul roș-albastru între 2000 și 2009, ambii fiind extrem de importanți în istoria clubului.

Urmăriți Playsport.ro și pe