FRF s-a împiedicat în propria-i predictibilitate

Alin Buzărin 18.05.2022, 11:58
FRF s-a împiedicat în propria-i predictibilitate

Acest cuvânt drag lui Răzvan Burleanu, predictibilitate, înseamnă să prevezi. Ei bine, Federația n-a prevăzut ce se întâmplă cu barajul din playout pentru Conference League în cazul în care una dintre combatante câștigă Cupa

Dacă Sepsi termină pe unul dintre primele două locuri din playout, dar ia și Cupa, cine merge la marele baraj care dă adversara echipei de pe ultimul loc (teotretic) european din playoff? Întrebarea asta plutea în aer de ceva vreme și a devenit și mai concretă după ce echipa din Covasna a eliminat Craiova, ajungând în finala Cupei. Iar acum, că a câștigat și playout-ul, e mai actuală ca oricând.

Floarea de cactus

La început FRF și LPF au părut picate din nori. Imediat după terminarea meciurilor de luni seara, secretarul general al Ligii a răspuns cu un echivoc ”vedem mâine”, toată lumea fiind vizibil încurcată de o situație care nu e vreo floare de cactus, să înflorească o dată la zece ani, ci o chestiune perfect posibilă, ca a șaptea sau a opta clasată în campionat să câștige Cupa.

Licențierea, carevasezică….

Au luat băieții regulamentul la puricat, probabil că au petrecut noaptea de luni spre marți cu țurloaiele în ligheanul cu apă rece și marți dimineața au ieșit triumfători și insolenți, spunându-ne că de fapt regulamentul e clar, dar noi suntem proști. Că dacă în regulament scrie că DOAR NEOBȚINEREA LICENȚEI UEFA (adică o chestie negativă, însă frecvent întâlnită în pauperul nostru peisaj) lde către una dintre echipele clasate pe locurile 7 sau 8 o trimite la baraj pe cea de pe locul 9. Cum câștigarea Cupei de către locul 7 sau 8 (adică o chestie pozitivă) nu e trecută în regulament, înseamnă că locul 9 stă acasă, iar locul 8 dă baraj cu locul 3. Ce nu înțelegeți? Că doar e limpede ca o picătură de apă…

Nu e rarisim, e chiar probabil!

Păi tocmai aia nu înțelegem. De ce prevezi prin regulament doar NEOBȚINEREA LICENȚEI, ci nu și C ȘTIGAREA CUPEI? De ce ai în vedere doar sărăcia, nu și performanța? De ce nu gândești pozitiv? Unde e legendara predictibilitate pe care o tot invocă Burleanu, dacă tu nu iei în calcul o situație care nu e chiar rarisimă, ci destul de probabilă?

Lalelele durerii

Și mai e o problemă. De ani și ani FRF colaborează cu o firmă olandeză (căreia ți plătește bani frumușei, spre suta de mii de euro) ca să vină purtătorii de saboți și să ne lumineze mințile pustii din punct de vedere competițional. Ei, olandezii aceia (Hypercube îi cheamă) au inventat toate barajele și bărăjelele posibile, ei pritocesc acum un nou format al Cupei României, cu grupe (nicăieri în lume nu mai există așa ceva). Totul în virtutea ideii de a fi cât mai pe placul deținătorilor de drepturi tv, care vor cât mai multe meciuri, ceea ce înseamnă cât mai mulți bani.

S-a pierdut un meci și niște bani

Iar acum, în situația concretă pe care o avem în față, se pierde un meci doar pentru că regulamentul a fost făcut prost. Dacă ia Sepsi Cupa, ar fi trebuit să avem lunea viitoare un atractiv Botoșani-Rapid. Pe care nu-l mai avem, ceea ce înseamnă bani pierduți, plus o lume întreagă băgată în ceață de niște mari specialiști în sisteme competiționale, care cad în nas împiedicându-se în propria lor predictibilitate.

Urmăriți Playsport.ro și pe