Fundașul dreapta al naționalei României ar putea fi plătit de Silvio Berlusconi. Dezvăluiri din presa italiană

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.08.2022, 18:24
Fundașul dreapta al naționalei României ar putea fi plătit de Silvio Berlusconi. Dezvăluiri din presa italiană

Presa din Italia scrie în aceste zile despre faptul că Silvio Berlusconi l-ar dori la Monza pe Andrei Rațiu, internațional român în vârstă de 24 de ani. Fundașul dreapta a bifat deja 8 selecții pentru naționala mare a României, iar în prezent este legitimat la Huesca, echipă ce evoluează în La Liga 2, liga secundă spaniolă.

Silvio Berlusconi l-ar dori pe Andrei Rațiu la Monza

Rațiu a semnat cu această echipă în vara anului trecut, din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Villarreal, club la care a fost legitimat timp de mai mulți ani. Acum, potrivit celor de la tuttomercatoweb.com, el este dorit de Monza, echipă nou-promovată în Serie A, care este deținută de celebrul Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei și fost patron la AC Milan, în perioada de glorie a acestui club.

Monza evoluează în acest sezon pentru prima dată în Serie A. Echipa lui Berlusconi a trecut la barajul de promovare de Pisa, la care jucau la acel moment Marius Marin și George Pușcaș. Pentru a-l aduce pe Andrei Rațiu, chiar și doar sub formă de împrumut, clubul alb-roșu trebuie să negocieze cu cei de la Villarreal.

Conform sursei citate, în momentul în care l-a cedat pe român la Huesca, „submarinul galben” și-a păstrat dreptul de a-l rechema, contra-cost, oricând pe acesta, în vederea unei eventual viitor transfer. În trecutul apropiat, Rațiu a mai fost dorit și de alte echipe de Serie A, precum Udinese, Sassuolo sau Salernitana.

Andrei Rațiu mai are contract cu Huesca până în iunie 2024. În prezent, el este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la un milion de euro. Așadar, nu ar trebui să fie deloc dificil pentru Silvio Berlusconi să perfecteze acest transfer, dacă își va dori cu adevărat.

Fostul boss de la AC Milan l-a vrut în trecut și pe Deian Sorescu

Nu este prima dată când fostul premier al Italiei dorește un fotbalist român la Monza. Și tot pe poziția de fundaș dreapta. În vara anului trecut, el a fost interesat de Deian Sorescu, cel care la acea vreme evolua încă pentru Dinamo. În cele din urmă, discuțiile dintre părțile implicate nu s-au materializat, iar fotbalistul a semnat ceva mai târziu cu polonezii de la Rakow Czestochowa.

Monza și-a început cu o înfrângere prima participare din istorie în Serie A. Echipa antrenată de Giovanni Stroppa a fost învinsă pe teren propriu de Torino cu scorul de 2-1 în prima etapă a noului sezon.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV. Andrei Rațiu, „câștigul” naționalei din 2021, își spune în premieră povestea tulburătoare de viață și dezvăluie ascensiunea lui în fotbal!

Urmăriți Playsport.ro și pe