Furiosul Dan Petrescu a dat drumul la reproșuri: „Așa ceva nu se poate! E împotriva omenirii”

Robert Zanfir / 22.07.2022, 21:32
Furiosul Dan Petrescu a dat drumul la reproșuri: „Așa ceva nu se poate! E împotriva omenirii”

Dan Petrescu (54 de ani) critică violent decizia de a programa partida cu FC U Craiova, din etapa a 2-a a Superligii pentru duminică, 24 iulie, de la 16:00. La ora meciului, în Bănie se anunță temperaturi de peste 35 de grade.

Eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor, după eșecul cu Pyunik Erevan, i-a dat programul peste cap lui Dan Petrescu. CFR a „căzut” în a treia competiție ca valoare din Europa, iar meciul din Conference League, cu Inter Inter d’Escaldes, s-a jucat joi. Cum partida viitoare, cu FC U Craiova, din campionat, a fost inițial programată sâmbătă, de la 21:00, CFR a cerut amânarea. În cele din urmă, întâlnirea a fost reprogramată pentru data de duminică, de la 16:00. Spre disperarea ardelenilor.

Furiosul Dan Petrescu a dat drumul la reproșuri

Dan Petrescu se plânge că ora de programare a partidei cu FC U Craiova este inumană. Antrenorul joacă rolul victimei și acuză o conspirație împotriva clubului de care aparține. Are și exemplul sârbilor de la Steaua Roșie sau al moldovenilor de la Sheriff, care și-au amânat partidele.

„Acum avem o deplasare grea, la Craiova, jucăm la 40 de grade și apoi mergem 10 ore în Andorra. Cei de la Inter se odihnesc, iar noi jucăm un meci care trebuia amânat.

Deplasarea în Andorra trebuia s-o facem de la Cluj. Meciul cu FCU Craiova trebuia amânat, nu poți juca la 39 de grade! E împotriva omenirii. Dar niciodată CFR nu a fost ajutată, de când sunt eu aici nu s-a amânat vreun meci.

În Croația se întâmplă așa, Steaua Roșie face asta, Sheriff Tiraspol la fel”, a declarat Petrescu, la conferința de presă dinaintea partidei din oltenia.

Trei partide în 6 zile pentru CFR Cluj

Imediat după meciul cu FC U Craiova, din runda a doua a Superligii, CFR va reveni la Cluj, după care va zbura spre Andorra. Manșa a doua a turului 2 din Conference League este programată miercuri, de la 18:00. Astfel, CFR Cluj va juca 3 meciuri în doar 6 zile!

Tot duminică, în Superliga sunt programate alte trei partide de mare interes. Programul zilei de duminică, 27 iulie, în Superliga:

  • 12:00 – Sepsi – FC Argeș
  • 16:00 – FC U Craiova – CFR Cluj
  • 18:30 – U Cluj – Universitatea Craiova
  • 21:30 – Rapid – FCSB

„E mai ciudat, aşa, că jucăm la ora 12:00, dar fotbalistul trebuie să se adapteze. Oricum, nu cred că e diferenţă între ora 12:00 şi 16:00. Poate e şi mai cald la 16:00.

Doar că ne vom trezi mai repede, luăm micul dejun şi ne pregătim de meci. Din punctul meu de vedere, VAR-ul ajută, nu vor mai fi discuţii legate de arbitraj. Eu chiar am văzut că jucătorii sunt mult mai prudenţi în careul de 16 metri”,
Andrei Prepeliță, antrenor FC Argeș