Gabi Balint, reacție vehementă după ce Gică Hagi a fost trimis între suporteri pe Arena Națională: „Vrei statui?! Stai blând”

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.06.2021, 00:05
Gabi Balint, reacție vehementă după ce Gică Hagi a fost trimis între suporteri pe Arena Națională: „Vrei statui?! Stai blând”

Gabi Balint, reacție vehementă după ce Gică Hagi a fost trimis între suporteri pe Arena Națională.  În urma meciului dintre Austria și Macedonia de Nord din grupa C de la EURO 2020 a izbucnit un scandal monstru în fotbalul românesc. Trei dintre cei mai importanți fotbaliști ai „Generației de Aur”, Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu nu au avut loc la tribuna oficială a Arenei Naționale.

Asta pentru că acolo se aflau mai mulți lideri politici. Președintele PNL Ludovic Orban, președintele Senatului Anca Dragu, primarul Capitalei Nicușor Dan. De asemenea, Ministrul de Interne Lucian Bode și președintele USR Dan Barna s-au aflat la tribuna oficială alături de președintele FRF Răzvan Burleanu. Asta în vreme ce foștii mari fotbaliști ai României au fost trimiși la tribuna a doua alături de suporteri.

Gabi Balint, reacție vehementă după ce Gică Hagi a fost trimis între suporteri pe Arena Națională

Acest eveniment nefericit a provocat foarte multă indignare printre oamenii de fotbal din România și printre fani. Gabi Balint a avut o reacție destul de dură la adresa celor responsabili de această situație. Fostul component al marii echipe din anii 90, dar și a echipei Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, a transmis un mesaj ironic printr-o postare pe Facebook.

Balint a postat o fotografie în care apare alături de Hagi înaintea unui meci al României, alături de mesajul: „Ce mă, vrei statui? Stai blând că nu prindem loc nici la tribuna 1”. Gabi Balint a făcut referire la celebrele cuvinte rostite de Gică Hagi când vremurile bune ale generației sale se pregăteau să apună. El a spus la momentul respectiv că fotbalul din România nu va mai avea niciodată performanțele pe care ei le-au făcut. Și astfel, componenților acelei generații ar trebui să le construiască statui pentru meritele lor.

Mesajul transmis de Gabi Balint pe pagina sa de Facebook
Mesajul transmis de Gabi Balint pe pagina sa de Facebook

Cum s-a apărat Federația Română de Fotbal

Federația Română de Fotbal s-a apărat prin intermediul unui comunicat. Oficialii Federației au transmis că UEFA se ocupă procesul de tipărire și transmitere a biletelor. Iar forul continental nu acordă invitații. De asemenea, în comunicat se arată că FRF a făcut tot ce a putut pentru a le oferi foștilor fotbaliști șansa de a vedea meciul în condiții cât mai bune.

Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA. Care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice. Și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc. Astfel, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA.

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români. Printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic). Dar și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București”, a transmis FRF potrivit gsp.ro.