Gabi Tamaș încă mai speră la echipa națională. În ce condiții crede că ar mai putea fi convocat de Rădoi

Giosanu Catinca / 14.02.2021, 12:06
Gabi Tamaș încă mai speră la echipa națională. În ce condiții crede că ar mai putea fi convocat de Rădoi

Gabi Tamaș încă mai speră la echipa națională. De curând, el a semnat cu FC Voluntari, cu care vrea să evite retrogradarea. În ce condiții crede că ar mai putea fi convocat de Rădoi și care sunt motivele pentru care a ales să semneze cu ilfovenii?

Gabi Tamaș încă mai speră la echipa națională

Gabi Tamaş a revenit în Liga 1 la 37 de ani și a dezvăluit motivele pentru care a ales să semneze cu FC Voluntari.

Echipa ilfoveană a făcut un transfer care o va ajuta foarte mult în lupta pentru evitarea retrogradării. Gabi Tamaş a semnat cu echipa la care este preşedinte Ioan Andone.

Fundaşul central a vorbit despre cum au decurs negocerile cu trupa ilfoveană. De asemenea, el a dezvăluit un detaliu care a contat în decizia lui. Concret, el a spus că – în decizia pe care a luat-o -, a contat foarte mult faptul că ”Fălcosul” este conducător la FC Voluntari.

Tamaş a lăsat-o pe U Cluj pentru o revenire în Liga 1 la 37 de ani. Totodată, veteranul a spus că a acceptat să vină la Voluntari deoarece acum e condusă de staff-ul care a fost la Astra Giurgiu, cu Bogdan Andone şi Vasile Maftei.

(n.r. – A contat şi faptul că Ioan Andone este aici?) Da. Bineînţeles că a contat. M-am înţeles foarte bine cu stafful echipei Voluntari când am fost la Astra. Mi-au zis dacă aş putea să vin, le-am spus lăsaţi-mă puţin să văd cum e pe aici, dacă aş putea să plec, pe la U Cluj. Şi am luat decizia de a mă întoarce în Liga 1.”, a dezvăluit fundașul.

În ce condiții crede că ar mai putea fi convocat de Rădoi

Tamaș spune că a ales să semneze cu gruparea ilfoveană și pentru a lucra din nou cu Ioan Andone. Acesta speră ca evoluțiile sale să îl aducă din nou în vizorul echipei naționale.

Este greu să revin la echipa naţională, nu este imposibil. Dacă ai o formă foarte bună şi arăţi în teren, cine ştie? Da, a contat că Ioan Andone este aici. M-am uitat şi la alte echipe şi, sincer, lotul nostru este mult mai bun”, a spus Tamaș, pentru Look Sport.

Gabi Tamaş a revenit în Liga 1 la 37 de ani
Gabi Tamaş a revenit în Liga 1 la 37 de ani

Motivele pentru care a ales să semneze cu FC Voluntari

Negocierile pentru transferul lui Gabi Tamaş au repornit după ce apărarea echipei FC Voluntari a fost foarte slabă în meciul cu Astra Giurgiu, scor 1-3. Faimosul fundaş a fost adus la ilfoveni pentru a da siguranţă unui compartiment cu mari probleme.

Cluburile FC Voluntari și Universitatea Cluj au ajuns la un acord în privința transferului lui Gabriel Tamaș la formația noastră! Cu 66 de meciuri în naționala României și 101 de prezențe în trei dintre campionatele de top ale Europei, Gabi Tamaș se anunță a fi noul lider din defensiva formației noastre.”, au declarat cei de la FC Voluntari.

De-a lungul carierei, Gabriel Tamaș a evoluat în 10 partide în cea mai faimoasă competiție inter-cluburi din lume, UEFA Champions League pentru Galatasaray (2003-2004) și FCSB (2015-2016 și 2016-2017), atât în calificări, cât și în faza grupelor.

În Europa League, fundaşul a bifat 32 de jocuri şi trei reușite: cu Dinamo București, Celta Vigo, FCSB și Hapoel Haifa.

La capitolul trofee câștigate, noul fundaș al lui FC Voluntari are o colecție impresionantă de titluri: Campionatul României cu FCSB în sezonul 2014-2015, Cupa României în trei rânduri, cu Dinamo București (2002-2003 și 2004-2005) și FCSB (2014-2015). Cu alb-roșii a triumfat și în Supercupa României în 2006.