Gabriel Torje oferă detalii despre dezastrul din Turcia: ”S-a simțit până în Ankara”

Iosif Pintilie 08.02.2023, 20:11
Gabriel Torje oferă detalii despre dezastrul din Turcia: ”S-a simțit până în Ankara”

Turcia și zona de sud-vest a Asiei trec printr-un moment dificil. Unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii ani a produs peste 2.300 de decese în Turcia și Siria.

Ziua de 6 februarie va fi mereu una neagră pentru istoria acestor state. Două cutremure au devastat zeci de orașe. Pe lângă cei decedați, s-au înregistat și mii de răniți sau oameni dispăruți.

Gabriel Torje, despre cutremurul din Turcia

Revenit în această iarnă în Turcia, Torje a privit, în siguranță, dezastrul. El a vorbit despre ultimele ore, spunând că al doilea cutremur s-a resmțit până în Ankara, acolo unde este el.

Fotbalistul anunță că, cel puțin pentru o spătămână, nu se vor desfășura evenimente sportive pentru cel puțin o spătămână, mai ales că printre dispăruți se numără și fotbaliști.

„Eu sunt în Ankara. S-a simțit și la noi, mai ales cel de după-amiază. Tragedie mare, vă dați seama. Foarte multe decese, foarte mulți oameni dispăruți. E clar că nu se poate juca în momentele astea. Sunt sportivi dispăruți. cel puțin o săptămână nu se va juca.

Prioritar este acum să fie salvați cât mai mulți oameni și să fie ajutați și cei care au pierderi materiale.  Sincer să fiu, de abia adormisem, că am avut meci ieri. Nu am simțit noaptea.

Mă bucur pentru Maxim că nu era acolo, e o tragedie mare, el stă foarte aproape de locul unde a fost epicentrul. Cu natura e greu să te pui”, a spus Gabi Torje, la Digisport.

Dorinel Munteanu a resimțit cutremurul

Aflat în cantonament alături de Oțelul Galați, Dorinel Munteanu a resimțit cutremurul din noaptea de 5 spre 6 februarie. Antrenorul spune că totul a durat 45 de minute, dar panica a fost una imensă.

Am simțit cutremurul bine, a durat vreo 45 de secunde. Din fericire lumea nu a intrat în panică la hotel. Toată lumea a fost în camere, nu am simţit nicio panică. Au început să tremure toate lustrele, toate paharele de pe masă. Sper să nu se mai repete. Chiar am simţit şi replica după vreo 10 minute. Dar mult mai slabă şi mult mai scurtă decât a fost cutremurul. Din fericire toată lumea e bine şi ne continuăm activitatea în continuare, a explicat antrenorul.

Urmăriți Playsport.ro și pe