Galatasaray scapă de Moruțan, dar îl aduce pe Dennis Man. Italienii au aflat planul lui Giovanni Becali

Robert Zanfir / 03.08.2022, 22:12
Galatasaray scapă de Moruțan, dar îl aduce pe Dennis Man. Italienii au aflat planul lui Giovanni Becali

Dennis Man (23 de ani) este dorit de Galatasaray în locul lui Olimpiu Moruțan (23 de ani). Cei doi foști colegi de la FCSB ar putea face rocada pe axa Turcia – Italia. Jurnaliștii italieni au aflat planul lui Giovanni Becali, care a plecat urgent în Italia.

Olimpiu Moruțan nu s-a adaptat la Galatasaray, în ciuda unui început bun. Românul nu s-a antrenat deloc cu echipa lui Okan Buruk în această vară și este la un pas de Pisa. Ar putea fi coleg în Toscana cu Marius Marin, dar și cu Adrian Rus, recent transferat de italieni.

Galatasaray scapă de Moruțan, dar îl aduce pe Dennis Man

Potrivit presei locale, Olimpiu Moruțan este așteptat să semneze un contract de împrumut pe un sezon. Dacă Pisa va promova, atunci va fi obligată să îl plătească 4 milioane de euro pentru transferul definitiv al mijlocașului. Și Gigi Becali va avea de câștigat. FCSB s-ar putea alege cu peste 400 de mii de euro în urma transferului.

„Mă duc urgent în Italia pentru a rezolva cazul lui Olimpiu Moruțan. Lucrurile sunt aproape gata. Sper să meargă bine, suntem pe ultima sută de metri.

Este foarte important pentru el să joace în mod constant. Mă duc în Italia și sper să semnez documentele cât mai curând posibil. Pentru că jucătorul trebuie să se calmeze și să știe unde joacă”, a spus Giovanni Becali, potrivit italienilor de la Tutto Calcio Toscana.

Dennis Man spre Galatasaray

Dacă Moruțan va pleca de la Galatasaray, Dennis Man ar putea face drumul invers. Man a fost transferat la Parma în schimbul a 13 milioane de euro, dar nu și-a justificat investiția imensă. 3 goluri şi 2 pase decisive în cele 27 de meciuri de sezonul trecut a reușit cel mai scump transfer din istoria FCSB.

„Se doreşte întărirea echipei după plecarea lui Moruţan la Pisa, astfel că s-a revenit la pista Dennis Man, care joacă la Parma”, au anunțat cei de la aspor.com.tr.

Adrian Rus, primele declarații după transferul la Pisa

La 26 de ani, Rus a părăsit-o pe Fehervar din Ungaria, după trei sezoane bune. A semnat cu Pisa, care și-a propus promovarea directă. Toscanii au ratat dramatic revenirea în Serie A, după barajul cu Monza.

Adrian Rus a ajuns miercuri la Pisa iar azi a semnat contractul. A mărturisit cu emoție, în exclusivitate pentru Playsport, că le poartă recunoștință celor de la Fehervar, care au contribuit la ascensiunea lui și au înțeles să accepte oferte de la Pisa:

„Am petrecut trei ani care au contat enorm la Fehervar. Aici m-am maturizat ca fotbalist, aici m-am adaptat fotbalului profesionist de nivel european. Și, din tricoul lui Fehervar, în urma evoluțiilor mele, am fost convocat și am jucat prima oară și pentru echipa națională de seniori. Așadar le mulțumesc tuturor de la Fehervar! Pentru încredere și pentru înțelegerea de care au dat dovadă acum, când am o oportunitate specială”, a spus Rus, care a semnat păentru patru ani cu italienii.

Am ales să dau curs ofertei de la Pisa pentru că e momentul să trec într-o nouă etapă și să explorez și un alt fotbal. Iar fotbalul italian e la cel mai înalt nivel. Am jucat în România și Ungaria, acum trebuie să demonstrez că pot face față și în cel italian. Am auzit lucruri excelente despre Pisa, am vorbit și cu coechipierul meu de la națională, Marius Marin”,
Adrian Rus, pentru Playsport.