Apariției radiantă a Simonei Radiș. Campioana României la canotaj a atras toate privirile la evenimentul organizat de CSA Steaua

Giosanu Catinca / 17.12.2021, 13:38

Simona Radiş, tânăra de 22 de ani devenită recent campioană olimpică la canotaj, a fost premiată de cei de la CSA Steaua București pentru performanțele uimitoare de anul acesta.

Simona Radiș, aur și record mondial la Campionatele Europene U23

Echipajele României au încheiat Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 4-5 Septembrie la Kruszwica, în Polonia, cu o performanță remarcabilă. Zece medalii au fost câștigate de sportivii Federației Române de Canotaj, dintre care cinci de aur și cinci de argint. Campioana Olimpică, Simona Radiș, a doborât recordul mondial de tineret în proba de simplu vâsle feminin (BW1x).

Simona Radiș a obținut două medalii de aur pentru România la Europenele U23. Eforturile depuse de ea nu au fost trecute cu vederea. Ea a fost premiată de cei de la CSA Steaua pentru performanțele uimitoare.

Tânăra sportivă a avut o atitudine impresionantă. Deși la eveniment au participat mai mulți sportivi de renume, ea a atras toate privirile. Simona Radiș a fost singura care a ieșit în evidență. Și asta, datorită modestiei și a eleganței.

Are o cameră plină cu medalii

După ce a luat aurul olimpic, Simona Radiș a dat fuga pe câmpul pe care și-a petrecut copilăria.

Aici îmi petreceam copilăria. Îmi plăcea să vin pe câmp, să mă joc cu prietenii!”, a spus Simona, într-un interviu.

Campioana olimpică a fost premiată și de către primarul din comuna în care s-a născut. A primit și un tort decorat cu o medalie de aur. În plus, o stradă din satul în care a copilărit Simona Radiș îi poartă numele.

Acasă, Radiș are o cameră plină cu medalii, dar trofeul primit de la primar nu a ajuns imediat lângă celelalte. Ea a ales să țină medalia cât mai aproape, pentru că are valoare sentimentală.

Nu o să o pun lângă celelalte. O s-o mai țin la mine până mă satur de ea”.