Gardoș, cuvinte mari despre Dan Petrescu. “Dacă era la FCSB sau Craiova, i se făcea statuie”

Ioan Valentin Oprea 29.05.2023, 11:39
Gardoș, cuvinte mari despre Dan Petrescu. “Dacă era la FCSB sau Craiova, i se făcea statuie”

Fostul jucător al FCSB-ului, Florin Gardoş, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Gică Hagi şi apreciază evoluţiile „marinarilor” din sezonul recent încheiat. Acesta crede că trupa de la malul mărita merita cu vârf şi îndesat titlul şi se declară, în schimb, surprins de căderea CFR-ului din playoff.

Într-un interviu acordat în exclusvitate pentru Playsport.ro, Gardoş afirmă că playoff-ul din Superligă a fost unul spectaculos. Chiar dacă recunoaşte că nu ar fi pariat pe Farul la începutul campionatului, Gardoş e de părere că Alibec şi ceilalţi coechipieri ai săi au demonstrat că au clasă de a evolua în Champions League.

A fost un final spectaculos şi echilibrat de campionat. A fost, cred, cel mai frumos playoff de când avem formatul acesta. La începutul sezonului, nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ. După ce am văzut că Farul a fost capabilă să se menţină pe primul loc şi să şi joace un fotbal foarte bun, atunci, da, pot să spun că nu am mai fost surprins că au luat titlul până la urmă”, a sunat analiza lui Gardoş.

Elogii pentru Hagi

Fostul fundaş central, trecut în carieră şi prin Premier League, pe la Southampton, se declară uimit de revenirea elevilor lui Gică Hagi din confruntarea cu FCSB.

În niciun caz nu mă aşteptam ca Farul să întoarcă rezultatul în meciul cu FCSB, mai ales că s-a discutat mult despre lipsa lui Alibec. Farul cred că a câştigat meritat. Nu am mai avut discuţii ca în alţi ani cu arbitri, cu faze. Cred că Farul a fost o campioană meritată”, a subliniat acesta.

Gardoş remarcă rolul important pe care l-a jucat Hagi şi laudă investiţiile acestuia de la Academie.

Cred că Hagi a contat 90% în acest succes. E cel care decide tot şi are multe cunoştinţe, este mereu preocupat să se ţină la zi cu tot ce se întâmplă în fotbal şi asta se vede”, a mai completat Gardoş.

Cere mai mult respect pentru Dan Petrescu

Rezultatele negative înregistrate de CFR pe acest final de sezon l-au luat prin surprindere pe Gardoş. Fostul internaţional, ajuns acum la vârsta de 34 de ani, îl elogiază, în schimb, pe Dan Petrescu şi spune că munca depusă de acesta la gruparea din Gruia ar merita mult mai mult respect.

CFR m-a surprins. Eu am spus că CFR va câştiga titlul, dar s-a terminat un ciclu şi la ei. Dacă Dan Petrescu şi câţiva jucători de la ei ar fi fost la o echipă precum FCSB, Dinamo, Rapid sau Craiova, cred că ar fi avut statui. Fiind vorba despre CFR, care nu are nu ştiu ce sporteri, nu le-a fost apreciată munca într-atât de mult”, a adăugat Gardoş.

E încrezător în şansele naţionalei

Cu nouă selecţii la prima reprezentativă a României, Gardoş e de părere că naţionala lui Edi Iordănescu are şanse bune de a ajunge la EURO 2024. După ce au acumulat punctaj maxim din dubla cu Andorra şi Belarus, Nicuşor Stanciu şi compania se pregătesc de două deplasări tari în luna iunie. Tricolorii urmează să evolueze, mai întâi, în Kosovo, iar trei zile mai târziu vor juca în Elveţia.

E un moment bun pentru naţională. Avem fotbalişti care traversează o formă bună, avem fotbalişti care au promovat din Serie B în Serie A. Chiricheş a început să joace şi el, Ianis Hagi a început să joace şi el, cred că e un moment bun şi eu unul sunt optimist, a concluzionat Gardoş.

Urmăriți Playsport.ro și pe