Gareth Bale pleacă din Europa! Destinație surpriză pentru fostul star al lui Real Madrid

Octavian Vasilescu / 25.06.2022, 19:33
Gareth Bale pleacă din Europa! Destinație surpriză pentru fostul star al lui Real Madrid

Gareth Bale (32 de ani) a rămas liber de contract după despărțirea de Real Madrid, iar în zilele următoare va semna cu Los Angeles FC.

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că Bale va juca în MLS, la Los Angelesc FC, până în 2023. În funcție de cum se va descurca în America de Nord, Bale va lua în calcul o eventuală prelungire a contractului. În această vară, el a luat în calcul să se retragă din fotbal.

Gareth Bale semnează cu Los Angeles FC

Calificarea la Campionatul Mondial din Qatar cu Țara Galilor l-a făcut să rămână în circuit. Turneul final va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Los Angeles FC l-a transferat în această vară și pe Giorgio Chiellini (37 de ani). Fundașul central s-a despărțit de Juventus după 17 ani petrecuți la clubul din Torino. De asemenea, în lotul lui Los Angeles FC se mai află mexicanul Carlos Vela, care poartă și banderola de căpitan.

Cred că mulți jucători vor să vină acum în America și să joace. Și eu sunt interesat. Ador să merg în Los Angeles în vacanțe”, spunea Gareth Bale, în 2020, întrebat despre o eventuală aventură în SUA.

Clubul Los Angeles FC a luat naștere în 2014, iar în prezent face parte din MLS, campionatul de fotbal din America de Nord. Alexandru Mitriță a evoluat și el în MLS, la New York City FC.

Gareth Bale are un CV incredibil

Gareth Bale a plecat cu scandal de la Real Madrid, dar asta nu trebuie să-i eclipseze performanțele.

Galezul a jucat 258 de meciuri pentru campioana Europei. El a marcat 106 goluri și a livrat 67 de pase decisive în perioada Real Madrid. A ajuns pe „Santiago Bernabeu” în 2013, când spaniolii l-au transferat de la Tottenham în schimbul a 101 milioane de euro.

19 trofee a câștigat Gareth Bale cu Real Madrid. Printre acestea se numără 5 Ligi ale Campionilor și trei titluri în La Liga.