„Garita e în primii 3 din România, dar nu se potrivește la FCSB”. Verdict categoric în dezbaterea momentului pentru steliști: ar trebui sau nu să-l transfere Becali?

Cosmin Olteanu 05.06.2023, 20:53
„Garita e în primii 3 din România, dar nu se potrivește la FCSB”. Verdict categoric în dezbaterea momentului pentru steliști: ar trebui sau nu să-l transfere Becali?

Dacian Varga, fostul atacant de la Vaslui sau Unirea Urziceni, a vorbit, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE, despre cum ar putea să arate Arnold Garita în echipa FCSB-ului.

Arnold Garita urmează să rămână liber de contract, în această vară, după despărțirea de FC Argeș. Atacantul camerunez ar putea să ajungă la FCSB, patronul echipei, Gigi Becali, fiind încântat de calitățile acestuia.

Verdict categoric în dezbaterea momentului pentru steliști

Dacian Varga este de părere că Arnold Garita nu s-ar plia pe jocul FCSB-ului, fiind mai potrivit Andrea Compagno. Totodată, spune că atacantul camerunez ar putea să-și pună calitățile mai bine în valoare la Rapid sau CFR Cluj.

„Eu nu îl văd pe Garita pentru FCSB. Este un atacant bun, e în primii trei din Superligă, dar nu se pliază pe jocul celor de la FCSB. FCSB atacă şi toate echipele se pun pe două linii atunci când joacă cu FCSB. Garita e un jucător de viteză, îi place să aibă spaţii, să alerge cu adversarul în cârcă. La FCSB, nu poate să facă asta. Compagno e mai pretabil pentru jocul FCSB-ului. Compagno este mai pivot, pe Garita nu îl văd pe post de pivot.

Eu l-aş vedea mai degrabă pe Garita la CFR. Se pliază mult mai bine pe jocul lui CFR, dacă va rămâne Dan Petrescu. Clujul se bazează mai mult pe contraatac. Şi la Rapid l-aş vedea, mai ales pentru meciurile din deplasare.

Nu înţeleg cum ajunge un jucător ca şi Garita să plece liber de contract. Nu ştiai în iarnă că Argeşul avea posibilitatea să retrogradeze? Ştiai foarte bine ce poate Garita. Trebuia convins atunci în iarnă să semneze o prelungire. Garita a fost cel mai bun jucător al lui FC Argeş. Fără golurile lui, Argeşul retrograda direct.

Garita ar putea să joace la CFR şi la Rapid, nu l-aş vedea la FCSB, cum nu l-aş vedea nici la Farul. Farul e echipă de posesie, iar Garita nu are o tehnică senzaţională. Se duce bine cu fundaşii în spate, e puternic, dar nu se pliază pe jocul Farului”, a declarat Dacian Varga, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE.

Arnold Garita, declarație de dragoste pentru Gigi Becali, după ce a aflat că este dorit la FCSB

Într-o transmisiune live pe contul personal de TikTok, Garita a vorbit, printre altele, despre Gigi Becali, pe care îl consdieră „cel mai mare președinte din România”.

„Gigi Becali este un președinte minunat, cel mai mare din România! Uneori e minunat, alteori e nebun. Uneori te place, alteori nu. E un președinte nebun, dar îmi place de el. El îți spune ce gândește. Ai jucat ca un rahat, îți spune că ai jucat ca un rahat.

Nu îmi plac oamenii care nu îți spun în față lucrurile. Iar Becali îți spune în față: «Ai jucat ca un rahat azi, nu-mi mai place de tine!». De asta îmi place Becali, pentru că e sincer. Îi place de tine, îți spune în față, nu îi place, la fel. Dar e nebun, azi te place, mâine gata!”, a spus Arnold Garita.

Arnold Garita a dat 12 goluri și o pasă decisivă în 39 de partide bifate pentru FC Argeș.

Urmăriți Playsport.ro și pe