Gata, telenovela Alexi Pitu s-a încheiat. Românul a devenit în mod oficial jucătorul lui Bordeaux

Iosif Pintilie 26.01.2023, 15:19

Alexi Pitu a devenit oficial joi, 26 ianuarie 2023, jucătorul lui Girondins de Bordeaux. După efectuarea vizitei medicale, jucătorul a semnat cu echipa din divizia a doua din Franța.

Alexi Pitu, prezentat de Bordeaux

Gruparea franceză i-a făcut o descriere de fotbalist mare jucătorului pe care s-au plătit aproximativ două milioane de euro. Acesta a semnat un contract valabil patru ani și jumătate.

Fotbalistul născut în Germania, la Karlsruhe, va avea un salariu de 25.000 de euro, sumă ce se va înmulți cu încă 15 milioane de euro, dacă echipa va promova în Ligue 1.

Jucătorul va purta numărul 80 și se va duela pentru un post de titular cu Dilane Bakwa, de 20 de ani, care a adunat trei goluri și trei pase de gol în 18 meciuri jucate în acest sezon în Ligue 2 și cu Julien Vetro, de 18 ani, care a jucat doatr în cupă, până acum.

”FC Girondins de Bordeaux are plăcerea să anunțe venirea lui Alexi Pitu de la FCV Farul Constanța. Internaționalul român a semnat un contract pe 4 ani și jumătate. El este sub contract cu noi până în iunie 2027.

Alexi Pitu, originar din Karlsruhe, Germania, deține dublă naționalitate, germană și română. Jucătorul s-a format în România la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fondată de legenda fotbalului anilor ’90.

Atacantul român se alătura celor de la FCV Farul Constanța în 2018. Primul său meci la prima echipă a fost la doar 16 ani si apoi a căpătat rapid experiență.

În acest sezon 2022/2023, sub culorile clubului care evoluează în România, a jucat deja 20 de meciuri de campionat, având grijă de statisticile sale. A marcat de 5 ori și a oferit 5 pase decisive. La nivel internațional, Alexi Pitu a jucat la toate naționalele de tineret.

Jucător versatil pe frontul de atac, Alexi Pitu poate juca pe aripi, în față și poate fi folosit și la mijlocul terenului ofensiv. Are o calitate tehnică bună, un joc de pasă precis și o perspectivă reală.

Clubul este foarte bucuros să primească un jucător atât de promițător și să poată conta pe el în anii următori.

Bine ai venit la Girondins de Bordeaux, Alexi!”, a transmis Bordeaux.

Urmăriți Playsport.ro și pe