Gaz Metan e în pragul falimentului. Mesajul postat de primarul Mediașului la miezul nopții. Datoriile sunt uriașe

Olteanu Ștefan / 05.02.2022, 14:10

Gaz Metan Mediaș traversează o perioadă tragică din punct de vedere financiar, iar clubul e în pragul falimentului. Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, a dezvăluit recent prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare valoarea totală a datoriilor. De asemenea, edilul a spus că a avut deja o întâlnire cu reprezentanții clubului și cu sponsorii principali ai formației, Romgaz și Transgaz.

Dezvăluiri de ultimă oră de la Mediaș. Gaz Metan e în pragul falimentului

Situația la Gaz Metan e din ce în ce mai dramatică, iar recent primarul municipiului a recunoscut că echipa de fotbal e în pragul falimentului. Prin intermediul unei postări pe Facebook, primarul Gheorghe Roman a dezvăluit că datoriile totale ale clubului sunt de peste 3 milioane de euro, sumă uriașă pentru posibilitățile formației medieșene. De asemenea, edilul spune că a avut deja o întâlnire cu reprezentanți ai clubului și ai sponsorilor și urmează să aibă o nouă ședință cu aceștia în data de 11 februarie:

Luând act de situaţia financiară în care se află CS Gaz Metan Mediaş, am invitat astăzi la sediul Primăriei Mediaş atât pe reprezentanţii sponsorilor tradiţionali (Romgaz şi Transgaz), cât si pe cei ai clubului. Cu acest prilej am aflat că datoria CS Gaz Metan Mediaş depăşeşte astăzi 15.000.000 lei, adică peste 3.000.000 euro, o datorie extrem de mare care pune clubul într-o situaţie delicată. Am convenit să ne reîntâlnim în data de 11 februarie timp în care fiecare dintre cei prezenţi va analiza documentele financiare primite”, a transmis Gheorghe Roman.

Primele concluzii trase. Falimentul pare să fie cea mai la îndemână soluție

La finalul ultimei întâlniri, primarul municipiului Mediaș spune că s-au găsit trei căi de abordare a situației:

1. finanţarea în continuare a clubului de către Romgaz, Transgaz şi Primăria Mediaş – variantă puţin plauzibilă având în vedere datoria extrem de mare acumulată

2. găsirea unui finanţator serios care să susţină clubul alături de Romgaz, Transgaz şi Primaria Mediaş

3. declararea falimentului şi înfiinţarea unui nou club al oraşului, condus de oameni devotaţi şi credibili care iubesc sportul şi Mediaşul

Le mulţumesc tuturor celor care au participat la această întâlnire şi vă asigur de faptul că orice idee constructivă este binevenită”, a mai transmis edilul pe Facebook.

Mihai Teja, antrenor la Gaz Metan în intervalul februarie – septembrie 2021, are 9 salarii de primit

Invitat în cadrul ultimei ediții a emisiunii PlaySport LIVE, Mihai Teja, fost antrenor al echipei medieșene, a dezvăluit motivul pentru care a depus memoriu împotriva clubului Gaz Metan. Tehnicianul spune că are 9 salarii de primit de la fosta sa echipă:

Eu am plecat acum 4 luni de la Mediaș și mi-am depus memoriu pentru că nu luasem nici cu 5 luni înainte salariu. Sunt cam de 8-9 luni neplătit. O perioadă destul de grea. Eu cred că am făcut o treabă bună acolo, ne-am îndeplinit nesperat obiectivul, clasarea pe un loc 8 la finalul campionatului trecut. Am fost un pic nemulțumit. Simțeam că lucrurile nu se vor modifica și va fi greu pentru viitorul nostru acolo. Mai ales din punct de vedere sportiv. Fiecare dintre noi vrem si performanță, dar până la urmă ești și departe de casă și vrei să câștigi un salariu pentru a menține un echilibru în familie și în viața ta.

De aceea am depus un memoriu pentru a-mi recupera salariile. Dar nu s-a întâmplat nimic. S-a tot amânat, nu am înțeles de ce. Probabil astea sunt termenele de judecată, nu mă pricep. Eu sunt reprezentat de Emil Hulubei, de AFAN. Mi-au spus termenii și mi-au explicat că sunt 5 zile în care trebuie să plătească banii. După mi s-a spus că nu mai există reunirea membrilor comisiei și de aceea, până pe 23 nu mai e niciun termen”, a spus Mihai Teja, la PlaySport LIVE.

Fotbaliștii de la Gaz Metan sunt cu nervii la pământ. „Clubul ne nenorocește. Nu avem căldură, apă caldă, nu avem ce mânca”

La scurt timp după duelul din ultima etapă, Gaz Metan – Rapid 1-1, mijlocașul Răzvan Grădinaru a răbufnit:

Suntem finanţaţi de Romgaz şi nu avem căldură şi apă caldă. Suntem jucători cu familii acasă. Ce să facem? Degeaba spui că ai 300 de meciuri la Liga 1, dacă nu ai ce să mănânci acasă. Ce să facem? Să nenorocim clubul, să facem memorii? De fapt clubul ne nenoroceşte pe noi. S-au luat banii pe august sau septembrie”, a declarat Grădinaru la Digisport.

Alertă la Gaz Metan. Ilie Poenaru amenință cu plecarea dacă nu se rezolvă problemele financiare.