Gaz Metan vrea victoria în meciul cu oltenii. Ronaldo Deaconu le-a dat încredere ardelenilor

Bădulescu Silvian / 15.10.2021, 23:17
Gaz Metan vrea victoria în meciul cu oltenii. Ronaldo Deaconu le-a dat încredere ardelenilor

Gaz Metan Mediaș și Dinamo s-au întâlnit în primul meci al etapei a 12-a din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor. Medieșenii s-au impus cu 2-1 prin golurile de generic marcate de mijlocașul echipei, Ronaldo Deaconu.

Golurile sezonului, marcate la un interval de 120 de secunde

Diferența a fost făcută de dubla înscrisă de Deaconu, prin două șuturi de la distanță, în minutele 37 și 38 ale partidei disputate la Mediaș. Portarul Eșanu a fost surprins de fiecare dată, neavând însă ce să facă la niciuna din execuții.

Alb-roșii au marcat în minutul 84, printr-un penalty transformat de Mirko Ivanovski. Nord-macedoneanul este la prima reușită în tricoul lui Dinamo. Aceștia au forțat pe final, dar în speranța unui punct in extremis. Din păcate pentru ei, nu au fost capabili să pună poarta lui Octavian Vâlceanu în pericol.

„Trebuie felicitat Roni pentru goluri. Așteptam de mult, aștepta și el. I-am zis că nu trebuie să facă nimic, decât să tragă la poartă. Am avut o discuție cu el și l-am întrebat ce făcea sezonul trecut când nu avea soluție de pasă. Este o victorie importantă, de moral. Încă nu suntem la nivelul în care să credem în noi că putem face lucruri bune. Sunt mulțumit de atitudine, am știut să ne sacrificăm. Îmi place că jucătorii au pus în practică ceea ce am lucrat la antrenamente și că le-a ieșit în anumite momente” a declarat Ilie Poenaru, antrenorul echipei, după meci.

„Mereu ne zice să avem încredere în noi”

Unul din protagoniștii meciului, Răzvan Grădinaru, a declarat că Ilie Poenaru are o influență pozitivă asupra moralului echipei, dar și asupra jocului acestora.

„Ne terorizează la fiecare antrenament că suntem buni, că trebuie să avem încredere în noi. A fost un meci dificil, Dinamo are echipă bună, chiar dacă are probleme acum. Nea Mircea sigur va schimba ceva, l-am avut antrenor și știu cum lucrează. Golurile lui Deaconu ne-au relaxat puțin, dar ar fi trebuit să închidem meciul și să facem 3-0. 2-0 este periculos, pe final am tremurat, dar am câștigat”.

Omul meciului, Ronaldo Deaconu, a oferit și el o declarație la sfârșitul partidei.

„ A fost un meci dificil. Venim după niște rezultate foarte bune, exceptând partida cu CFR Cluj. Acum avem o serie accesibilă și ne dorim să urcăm în clasament. A fost nevoie de puțin timp de lucru cu Mister, să ne acomodăm cu el și cu ideile lui, dar de aici vom crește. Era o criză de rezultate, dar cred că am depășit momentul. De la zi la zi suntem mai încrezători, mai focusați de ce trebuie să facem la antrenamente. Cu toții ne dorim să câștigăm fiecare meci” a declarat acesta.

De asemenea, și Ovidiu Horșia a fost întrebat de meci după fluierul final.

„Ne simțim mult mai bine, începe să ne iasă meci de meci. Trebuie să fim mai optimiști, să mergem la Craiova și să luam cele trei puncte”.

Pentru Gaz Metan este la doar a treia victorie a sezonului și urcă, pentru moment, pe locul 11 în clasament, cu 11 puncte acumulate. Dinamo rămâne pe locul 15, cu 7 puncte adunate. Seria acestora fără victorie continuă, ajungându-se la 9 etape de când echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare n-a mai cunoscut gustul victoriei.

Dinamoviștii urmează să primească vizita echipei Rapid București. Derby-ul bucureștean va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 20.30. Pe de altă parte, Gaz Metan se deplasează în Bănie pentru partida cu FC Universitatea Craiova 1948, meci programat vineri, 22 octombrie, de la ora 17.30.