George Copos revine în centrul atenției. Mutarea de 30 de milioane de euro pregătită în tăcere

Olteanu Ștefan 05.11.2021, 12:53

George Copos revine în centrul atenției și investește 30 de milioane de euro într-una dintre cele mai populare afaceri ale sale. Este vorba despre Hotelul Hilton din centrul Bucureștiului, unde de-a lungul anilor au stat cazate numeroase vedete mondiale. Copos a luat decizia de a renova hotelul respectiv și este gata să pompeze o sumă colosală în afacerea sa.

George Copos investește 30 de milioane de euro în hotelul care l-a găzduit pe George W. Bush. Fostul patron al Rapidului revine în centrul atenției

Retras din fotbal în anul 2013, de la Rapid, George Copos s-a concentrat în totalitate asupra afacerilor pe care le deține, iar acum revine în centrul atenției cu o investiție de 30 de milioane de euro.
O bună parte din averea lui Copos este investită în domeniul imobiliarelor și într-un lanț de hoteluri de lux. Una dintre cele mai renumite locații deținute de fostul patron al Rapidului este Hotelul Hilton, aflat în „miezul” Bucureștiului. Mai exact, la câțiva pași de Ateneul Român. Respectivul hotel deținut de George Copos este printre cele de top ale Capitalei, iar de-a lungul anilor i-au trecut pragul vedete mondiale ca Sharon Stone, Andy Garcia sau Lady Gaga. De asemenea, inclusiv George W. Bush, fost președinte al Statelor Unite ale Americii, a fost cazat în Hotelul Hilton.

În plină pandemie de Covid-19, George Copos nu pare că suferă din punct de vedere financiar și este gata să facă o investiție colosală.
Potrivit click.ro, el va investi peste 30 de milioane de euro în renovarea Hotelului Hilton. Lucrările au început deja, potrivit sursei citate, mai multe schele fiind ridicate în jurul clădirii.

George Copos are o avere de peste 200 de milioane de dolari

George Copos și fosta sa soție, Cristina, au făcut primul milion de dolari din electronice. Cei doi au fondat, în 1992, compania Ana Electronics. La acea vreme, compania era cel mai important distribuitor de electronice și electrocasnice din România.

Ulterior, el s-a extins în domeniul afacerilor și a investit în lanțul de magazine Ana Pan, proiecte imobiliare și mai multe hoteluri din București, Eforie și Poiana Brașov.
De asemenea, Copos a fost patronul Rapidului timp de 21 de ani, din 1992 până în 2013. În august 2014, el a fost condamnat la patru ani de închisoare în „Dosarul Transferurilor” și a fost eliberat după un an și o lună, pentru bună purtare și pentru scrierea a cinci cărți.
Afacerile lui George Copos i-au adus o avere totală estimată la peste 200 de milioane de dolari.

În 2020, George Copos a deschis și un turn de biorouri cu 25 de etaje în nordul Capitalei. Doar această investiție l-a costat peste 60 de milioane de euro, iar potrivit surselor din piață, este cea mai scumpă clădire de birouri din România.

George Copos este regretat de suporterii Rapidului. “Cu el alături, eram mai puternici”.

Urmăriți Playsport.ro și pe