Georginio Wijnaldum spune lucrurilor pe nume după ce a semnat cu PSG! Motivul pentru care nu a mai ajuns la Barcelona

Dragos Stefanescu 12.06.2021, 18:08
Georginio Wijnaldum spune lucrurilor pe nume după ce a semnat cu PSG! Motivul pentru care nu a mai ajuns la Barcelona

Primul mare transfer al verii a fost realizat de Paris Saint Germain. Echipa pariziană a reușit să-l aducă pe Georginio Wijnaldum. Mijlocașul olandez era și în vizorul celor de la FC Barcelona cu care a avut negocieri intense.

A ales Parisul în detrimentul Barcelonei

Vicecampioana Franței a reușit o primă mutare spectaculoasă pe piața transferurilor. Parizienii și-au asigurat serviciile mijlocașului olandez Georginio Wijnaldum. Acesta a venit la Paris din postura de jucător liber de contract. Contractul olandezului cu Liverpool a expirat iar jucătorul a putut începe negocierile cu orice echipă care l-a dorit.

Se pare că latura financiară a contat foarte mult în alegerea făcută de jucătorul batav. Barcelona îi oferise un salariu de 4 milioane de euro pe an. Negocierile dintre clubul catalan și jucător au durat 4 săptămâni dar fără a se concretiza. Astfel a intrat pe fir PSG care i-a oferit un salariu dublu față de ce-i oferise Barcelona. Cum oferta de 9,5 milioane de euro pe sezon a fost de nerefuzat, Wijnaldum a devenit jucătorul celor de la PSG semnând un contract pe 3 ani. Chiar dacă partea financiară pare să fi decis acest transfer, jucătorul olandez a ținut totuși să precizeze:

Am negociat cu Barcelona timp de patru săptămâni, dar în cele din urmă nu am ajuns la un acord. Barca a fost foarte concretă şi serioasă, mă gândeam că voi merge acolo. Agenţii mei au fost acolo, au fost multe întâlniri. PSG s-a mişcat însă mai repede şi am semnat cu ei. Nu am semnat doar pentru bani, cifrele care se vehiculează nu sunt adevărate. Şi proiectul de la PSG m-a convins mai mult”.

Primele declarații la Paris

Imediat după semnarea contractului cu PSG mijlocașul olandez a dorit să transmită un mesaj tuturor fanilor echipei de pe Parc des Princes.

Mesajul meu pentru fani este că sunt fericit să mă alătur clubului vostru, să joc pentru voi. Promit că atât timp cât voi juca pentru PSG voi da totul, mă voi antrena din greu, voi încerca să devin mai bun și sper că vă vom putea aduce multe trofee. Sper că voi putea ajuta echipa să vă aducă bucurii”, a declarat mijlocașul batav.

Georginio Wijnaldum a evoluat în ultimele 5 sezoane pentru FC Liverpool alături de care a câștigat 4 trofee. El fusese cumpărat în 2016 de la Newcastle United pentru suma de 27,5 milioane de euro. În cariera sa mijlocașul a mai evoluat și pentru două dintre marile forțe ale campionatului olandez Feyenoord Rotterdam și PSV Eindhoven.

Cota lui Wijnaldum este de 30 de milioane de euro conform transfermarkt.

 

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe