Gerard Pique, cuvinte dure la adresa omului care a dus Barcelona aproape de colaps: „Am fost un idiot că i-am luat apărarea”

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.04.2022, 06:34
Gerard Pique, cuvinte dure la adresa omului care a dus Barcelona aproape de colaps: „Am fost un idiot că i-am luat apărarea”

Gerard Pique a vorbit în termeni duri despre fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu. Acesta este omul care a dus clubul de pe Camp Nou aproape de faliment, în ciuda faptului că a înregistrat venituri uriașe în mandatul său.

Pe lângă acest lucru, Bartomeu a fost acuzat că și-a dat acordul pentru ca cei de la Barcelona să angajeze diverși oameni pentru a-i critica pe jucători în mediul online, celebrul Barcagate. Fostul președinte al clubului blaugrana a susținut în mai multe rânduri că nu a avut nimic de a face cu acest lucru.

Gerard Pique a declarat că a fost mințit de Josep Maria Bartomeu în celebrul scandal „Barcagate”

S-a dovedit ulterior că a mințit, motiv pentru care a fost și anchetat de autoritățile statului spaniol. Exact la acest episod s-a referit acum și Gerard Pique.

Fundașul central în vârstă de 35 de ani a explicat că a greșit în momentul în care a avut încredere și chiar i-a luat apărarea lui Josep Maria Bartomeu în această speță. Internaționalul spaniol a dezvăluit că a fost mințit, alături de Lionel Messi, de fostul președinte în legătură cu acest scandal de mari proporții la acel moment.

Bartomeu este o persoană plină de insecurități. A încercat să țină pe toată lumea fericită, dar n-a știut când să spună “nu”. Nu a știut să gestioneze problemele. Când m-am întâlnit cu Bartomeu, m-a mințit în față în privința scandalului Barçagate. Clubul a angajat niște persoane pentru a critica jucătorii.

Ne-a spus mie și lui Leo Messi că nu știe nimic. I-am spus că trebuie să ia măsurile necesare. Apoi am aflat că știa totul, de fapt. M-a mințit în față în privința unui incident grav. Apoi a venit și și-a cerut iertare. Eu am fost un idiot pentru că i-am luat apărarea”, a spus Gerard Pique potrivit Marca.

Bartomeu a devenit „persona non-grata” la Barcelona după plecarea lui Messi

Josep Maria Bartomeu este considerat de fanii Barcelonei și principalul vinovat pentru plecarea lui Lionel Messi de pe Camp Nou. El nu a făcut din timp demersurile necesare pentru prelungirea contractului argentinianului.

În plus, dezastrul financiar pe care l-a lăsat în urmă l-a pus pe Joan Laporta, cel care i-a luat locul în funcția de președinte al clubului catalan, să nu aibă nimic de făcut. Barcelona depășise la acel moment limita salarială impusă de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania, iar contractul lui Messi nu putea fi înregistrat, nici dacă acesta ar fi acceptat să joace pe gratis.

Din fericire pentru fanii Barcelonei, se văd semne clare de îmbunătățire a situației financiare a clubului sub comanda lui Joan Laporta. Iar acest lucru se reflectă din plin și în ceea ce privește evoluția sportivă a echipei antrenate de Xavi Hernandez.

FC Barcelona a reușit încă o lovitură pe piața transferurilor! Noul star al Braziliei va semna pe 5 ani