Gest uluitor făcut de David Popovici pentru o mamă cu trei copii, aflată într-o situație delicată

Bordei Radu 16.08.2022, 14:43
Gest uluitor făcut de David Popovici pentru o mamă cu trei copii, aflată într-o situație delicată

Marele campion David Popovici se implică într-o campanie umanitară. Campionul mondial și european vrea să ajute o fostă campioană, mamă a trei copii. Aceasta este grav bolnavă și nici nu mai are unde locui. Popovici se alătură unei campanii de strângere de fonduri pentru o casă.

David Popovici se implică într-o campanie umanitară. Ce a făcut campionul de înot

Florentina Filipovici, vicecampioană mondială la canotaj în perioada junioratului, se confruntă cu o situaţie dramatică. Aceasta are probleme grave de sănătate, dar nici nu are unde să locuiască cu cei trei copii ai ei. Fundaţia Hope and Homes for Children România a început în primăvară construirea unui cămin pentru familia Florentinei. Din păcate, costurile au crescut din cauza situației economiei și acum se caută fonduri noi.

Noua senzație a sportului românesc s-a raliat și el demersului fundației David şi-a donat casca şi ochelarii cu care a obţinut performanţe extraordinare pentru România. Acestea au fost scoase la licitație pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici.

1.028 de donatori au urcat suma strânsă la 87.406 lei, însă deocamdată banii adunaţi sunt departe de targetul propus, de 197.000.

După Roma, pentru David Popovici urmează Lima și Melbourne! Ce program are noua stea a înotului mondial până la finalul anului

David Popovici impresionează în aceste zile la Roma, unde a cucerit două medalii de aur, în probele de 100 metri, respectiv 200 metri liber și a bătut un record mondial, la prima prima probă menționată, însă noua stea a înotului mondial nu se va opri aici, deoarece până la finalul anului are un program extrem de încărcat.

De altfel, Campionatele Europene de Natație de la Roma nu s-au încheiat încă pentru Popovici. Miercuri, de la ora 10:27, puștiul de doar 17 ani este așteptat să intre în bazin pentru seriile probei de 400 metri liber.

Această cursă va reprezenta o premieră pentru Popovici, care înaintea competiției era rezervat cu privire la șansele sale:

400 m liber e un proiect interesant. Nu ştiu cum va ieşi. Însă o să fie frumos. E o probă nouă unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber. Eu fiind un newcomer în lumea asta, în proba asta”, declara David Popovici.

Revenind la programul său de după Roma, David Popovici nu va avea timp de vacanță. În intervalul 30 august – 4 septembrie, el va lua parte la Campionatele Mondiale destinate juniorilor, competiție care va avea loc în Lima, capitala statului Peru.

Însă, parcursul său din 2022 nu se va încheia nici aici. Finalul anului îl va găsi pe Popovici în Australia, la Melbourne, unde în perioada 13 – 18 decembrie vor avea loc Campionatele Mondiale în bazin scurt (25 de metri).