Gestul care a dat-o de gol pe Simona Halep. Americanii au aflat ce plan are sportiva, în plin scandal de dopaj

Sorin Barbu 21.11.2023, 17:15

Simona Halep este suspendată patru ani pentru dopaj, iar apelul ei de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va fi ultima șansă de a-și salva cariera și onoarea. Jucătoarea continuă să se antreneze, iar jurnaliștii de la Essentially Sports susțin că ea este convinsă că își va continua cariera.

Simona Halep, analizată de jurnaliștii americani

Au trecut mai bine de două luni de când Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Audierea ei de la Sport Resolutions a fost amânată aproape un an, iar acum urmează o nouă perioadă lungă de așteptare pentru că apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv a fost programat anul viitor.

Interesant este că în toată această perioadă, Simona Halep a continuat să se antreneze și și-a făcut un program serios de pregătire, cu stagii chiar și în străinătate. Fanii au spus mereu că sportiva pare că este gata să intre pe teren în orice moment. La această concluzie au ajuns și jurnaliștii de la Essentially Sports. Americanii sunt convinși că nu și-a pierdut speranța și că este convinsă că va scăpa de suspendarea de patru ani pentru dopaj.

„Pentru Simona Halep, tenisul este dincolo de orice. Chiar dacă anul acesta nu a fost atât de grozav pentru ea, Simona și-a arătat destul de evident dragostea pentru tenis. Fostul număr unu mondial este în prezent blocat într-o controversă de dopaj: ea a primit o suspendare de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping în tenis.

În timp ce luptă împotriva suspendării, Simona a publicat recent pe Instagram o mică parte din viața ei, tenisul. A publicat o poză cu racheta, geanta și încălțămintea. În timp ce fanii ei sunt nerăbdători să o vadă din nou pe teren, ea și-a arătat intențiile clare. Acum pare că s-a întors la rutina normală”, a scris Essentially Sports.

Simona Halep, apărată de Patrick Mouratoglou

Este foarte interesant că în timpul procesului s-a dovedit că Simona Halep a folosit un supliment nutritiv contaminat accidental cu Roxadustat. Chiar judecătorii au admis acest lucru, dar au spus că sportiva a luat Roxadustat și din altă sursă, pentru că s-a găsit în corpul ei o cantitate mult prea mare. Patrick Mouratoglou a admis că suplimentul contaminat a fost achiziționat la insistențele oamenilor de la academia lui.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a transmis Patrick Mouratoglou, într-un videoclip, în luna noiembrie.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022 la US Open și în acest moment nu mai face parte din clasamentul WTA. Avocații ei au anunțat că vor da în judecată firma care a livrat suplimentul și vor cere daune de 10 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe