Gestul controversat făcut de Mouratoglou în timp ce Simona Halep îşi pregăteşte apărarea! Cum a fost surprins francezul la Paris

George Drafta 04.11.2022, 07:46
Gestul controversat făcut de Mouratoglou în timp ce Simona Halep îşi pregăteşte apărarea! Cum a fost surprins francezul la Paris

Antrenorul de 52 de ani al româncei se află în aceste zile în capitala Franţei pentru turneul masters din circuitul masculin.

Acolo el îl însoţeşte pe Holger Rune. Cu care a început recent o colaborare. Anunţul parteneriatului dintre cei doi a fost făcut înaintea ca lumea să afle de depistarea pozitivă a Simonei Halep la Roxadustat. Mouratoglou pare că s-a detaşat de această problemă având în vedere că a fost văzut zâmbind la competiţia gazduită de ţara sa natală.

Un motiv poate fi şi evoluţia foarte bună a elevului său de doar 19 ani. Acesta i-a scos deja din competiţie pe elveţianul Stanislas Wawrinka şi de polonezul Hubert Hurkacz. Următorul adversar al nordicului în optimile de finală este Andrei Rubliov. Parcursul de la Paris este o confirmare a formei bune în care se află danezul. Care are la activ trei finale consecutive jucate în turneele ATP.

Holger Rune s-a calificat în optimilee turneului masters de la Paris
Holger Rune s-a calificat în optimilee turneului masters de la Paris

Mouratoglou are motive să fie încrezător că sportivul pe care îl pregăteşte de puţin timp va putea să îl facă mândru în continuare. Aşa cum nu mai poate fi vorba în cazul Simonei Halep. Atât timp cât românca a fost suspendată de forurile internaţionale în urma scandalului de dopaj în care este implicată. Ea nu va mai putea disputa meciuri oficiale până la clarificarea speţei.

Două săptămâni de incertitudine

Mouratoglou a ţinut să reacţioneze în acestz caz la câteva zile după ce vestea comunicată chiar de constănţeancă a făcut înonjurul lumii.

„În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie. Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, și-au deschis gurile și au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat vocal într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi consum zilnic energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia. Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am încredere totală în ea! Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul”, a transmis la vremea respectivă francezul.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe