Gheorghe Hagi, în lacrimi. A murit Gheorghe Barbu, omul pe care „regele” l-a dorit la academia sa

Moldoveanu Camelia / 31.10.2021, 11:29
Gheorghe Hagi, în lacrimi. A murit Gheorghe Barbu, omul pe care „regele” l-a dorit la academia sa

Gheorghe Hagi a primit o veste tristă în această dimineață. Antrenorul Gheorghe Barbu s-a stins din viață la doar 53 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către echipa cu care a semnat în urmă cu puțin timp, FC Someșul Dej.

Gheorghe Barbu, omul pe care Gheorghe Hagi l-a dorit la academia sa, a murit

Someșul Dej a anunțat în această dimineață faptul că directorul tehnic al echipei, Gheorghe Barbu, s-a stins din viață. Antrenorul avea probleme cu inima, după cum a recunoscut chiar el în 2010.

Cu mare regret, anuntam trecerea in nefiinta ,mult prea rapida , a managerului sportiv al echipei noastre, domnul Gică Barbu
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, au scris cei de la FC Someșul Dej pe Facebook.

Gheorghe Barbu a dezvăluit  în 2010 că cea mai tentantă ofertă pe care a primit-o în cariera sa de antrenor a venit din partea lui Gheorghe Hagi. „Regele” și-ar fi dorit să-l aibă pe Barbu la Academia Gheorghe Hagi.

Au fost discuții și cu cei de la Constanța, dar nu e vorba de Farul. De la Academia lui Gheorghe Hagi am primit o ofertă foarte bună din punct de vedere financiar. Au fost discuții concrete, dar nu este finalizat nimic. De plecat de la Deva, aș fi putut pleca demult. Cei de la Internațional Curtea de Argeș m-au vrut acum doi ani, dar am ales să continui la Mureșul și nu regret. Aici am fost lăsat să muncesc și am învățat multe ca antrenor de fotbal”, a precizat Barbu, la vrema respectivă.

Farul Constanța, mesaj pentru omul care a înscris 24 de golul la malul mării

În cariera de antrenor, Gheorghe Barbu a fost antrenor principal la Universitatea Cluj și secund la CFR Cluj. Cu Someșul Dej a semnat pe 13 septembrie 2021. Ca fotbalist a activat la Universitatea Craiova, iar în 2000 își punea „ghetele în cui” la Farul Constanța.

😔Farul Constanța regretă trecerea în neființă a fostului jucător al echipei, Gheorghe Barbu !
Născut la Moreni (20.07.1968), Gheorghe Barbu a evoluat pentru pentru Farul în perioada 1993-1997 și apoi în sezonul 1999-2000, reușind să înscrie 24 de goluri în 153 de partide pentru echipa noastră !
Și-a încheiat cariera de jucător în tricoul alb-albastru în anul 2000, într-un meci cu FC Onești.
Sincere condoleanțe familiei !”, au transmis cei de la Farul Constanța pe contul lor de Facebook.

Mâna lui Gheorghe Hagi s-a dovedit a fi iar magică

Gică Hagi are o mână magică atunci când vine vorba despre relansat cariere. În ultimii ani, mai mulți fotbaliști care treceau prin momente dificile în carieră i-au trecut pragul „Regelui”, iar efectul a fost aproape de fiecare dată același. Fotbaliștii s-au pus pe picioare și, cu ajutorul lui Hagi, au revenit la o formă sportivă mult mai bună.

Ultimul astfel de caz este cel al lui Adrian Petre. După un Euro 2019 U21 foarte bun, Adrian Petre a fost transferat în februarie 2020 de FCSB. El venea de la Esbjerg, din Danemarca, unde avea prestații foarte bune. Însă odată cu transferul la FCSB, a început și prăbușirea lui Adrian Petre.

Atacantul s-a lovit de criticile dure ale lui Gigi Becali și minutele sale în tricoul echipei roș-albastre au început să scadă treptat. Practic, pe toată perioada sa contractuală cu FCSB, Petre a jucat doar 16 meciuri. Trei goluri și o pasă decisivă, acestea au fost cifrele sale.