Gică Craioveanu a dezvăluit motivul incredibil pentru care Tata Puiu l-a lăsat acasă la Mondialul din America

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.12.2021, 23:49
Gică Craioveanu a dezvăluit motivul incredibil pentru care Tata Puiu l-a lăsat acasă la Mondialul din America

Gică Craioveanu a fost fără îndoială unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale. Din păcate pentru el, a făcut parte dintr-o generație de excepție a fotbalului românesc, așa că nu a bifat foarte multe selecții la echipa națională.

Fostul fotbalist al Universității Craiova a jucat doar de 25 de ori pentru România și a marcat 4 goluri. Asta deși făcea spectacol în Spania, la echipe precum Real Sociedad, Villarreal și Getafe.

De ce nu a vrut Anghel Iordănescu să îl includă pe Gică Craioveanu în lotul pentru Mondialul din 1994

Nu puțini sunt oamenii de fotbal din România, și nu numai, care consideră o nedreptate uriașă faptul că Gică Craioveanu nu a făcut parte din lotul echipei naționale pentru Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii din 1994.  Atunci, generația lui Gică Hagi a devenit pentru totdeauna „Generația de Aur” după ce a ajuns în sferturile de finală.

În acel an Gică Craioveanu era golgheter la Universitatea Craiova și prindea transferul la Real Sociedad. Și totuși nu a fost convocat de Anghel Iordănescu, selecționerul de la acea vreme.

După 27 de ani de la acel moment, fostul mijlocaș ofensiv a dezvăluit motivul care a stat în spatele acelei decizii luate de „Tata Puiu”.

Să vă zic ceva! Am ratat Mondialul din America după o ceartă cu nea Puiu, într-un cantonament în Hong Kong. Am coborât mai târziu la antrenament împreună cu Stângă. Atunci m-a certat și mi-a zis că nu e mulțumit de randamentul meu.

„Bre nea Puiu! Eu nu știu să joc pe 9. Eu nu sunt nouar! Randamentul meu nu poate să fie bun, că nu știu să joc cu spatele la poartă, să mă bat cu ei. Eu nu sunt un pivot! Mie îmi place să cer mingea în diagonală, în profunzime!”. A început să țipe la mine. „Bă oltene, tu faci aici ce vreau eu, nu ce vrei tu!”. „Bre, n-am dat cu parul, doar ți-am spus”. D-asta nu m-a luat la Mondial”, a dezvăluit Craioveanu potrivit GSP.

Cum a ratat Campionatul European din 1996

De asemenea, Gică Craioveanu a ratat și Campionatul European din 1996. De data aceasta din cauza unei accidentări.

Am fost accidentat. M-am accidentat chiar la ultimul meci cu Bilbao. Dacă-i băteam, retrogradau. Și rivalitatea era mare. Am jucat, iar în minutul 24 m-am accidentat și n-o să uit toată viața mea că înaintea meciului m-a sunat Gabi Balint. „Oltene, nu juca, oricum sunteți pe 7 și acolo terminați!”. Atunci m-am accidentat la 2-0 pentru noi și în minutul 24. Asta a fost!”, a mai spus fostul „tricolor” sursei citate.

În continuare, rămâne una dintre cele mai mari enigme ale fotbalului românesc, cum un fotbalist de talia lui Craioveanu a bifat doar 35 de minute la un turneu final. S-a întâmplat la Campionatul Mondial din 1998, din Franța:

N-am jucat niciun meci în grupe și-am intrat doar în „optimi” cu Croația în locul lui Hagi. În minutul 55. Am avut penalty-ul ăla care pentru mine nu e penalty… Am foarte puține meciuri la națională. Atunci erau și foarte mulți jucători, de top, era mai greu să prind să joc. Eu eram titular în Spania tot timpul și la națională nici nu eram chemat. Cui să-i mai reproșez?”

EXCLUSIV. De Ziua Națională, interviu-eveniment cu căpitanul României! Dezvăluiri spectaculoase din viața și cariera lui Vlad Chiricheș, episoade în premieră!

Urmăriți Playsport.ro și pe