Gică Hagi dă după mult timp o lovitură pe piața transferurilor. Fotbalistul de la Farul care va fi coleg cu Man și Mihăilă la Parma. Anunț oficial

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.01.2022, 11:25
Gică Hagi dă după mult timp o lovitură pe piața transferurilor. Fotbalistul de la Farul care va fi coleg cu Man și Mihăilă la Parma. Anunț oficial

Gică Hagi reușește din nou după ceva vreme să transfere un fotbalist într-un campionat puternic al Europei. Este vorba despre tânărul de numai 16 ani Rareș Daniel Fătu, care a fost acontat de Parma, echipa la care evoluează în prezent Valentin Mihăilă și Dennis Man.

Gică Hagi a cedat un tânăr de mare perspectivă la Parma

Fătu este căpitanul naționalei U16 a României și evoluează pe poziția de fundaș central. Inițial, el se va alătura la echipa U17 a clubului italian care se află în acest moment în Serie B. Transferul a fost anunțat oficial de Parma pe site-ul oficial.

Rareș Daniel Fătu a fost prezentat drept noul jucător al Parmei
Rareș Daniel Fătu a fost prezentat drept noul jucător al Parmei

Pe lângă calitățile fotbalistice care l-au adus în atenția grupării gialloblu, tânărul fotbalist s-a făcut remarcat și prin rezultatele școlare obținute. El este olimpic la matematică și la limba și literatura română.

Comparat cu Gică Popescu, președintele clubului de care a fost crescut, Rareș Daniel Fătu a fost prezentat în urmă cu ceva timp de către cei de la Academia Hagi drept un fotbalist foarte ambițios care își trăiește visul cu același entuziasm în fiecare zi.

Rareș își urmează pasiunea! Ca și cum, în fiecare zi, s-ar naște din nou și ar lua totul de la zero! Merge pe urmele visului său – acum, nu mâine, nu puțin mai târziu, nu când mai crește…”, au scris constănțenii despre jucătorul adus de la CSM Focșani.

Rămâne acum de văzut dacă va reuși să se integreze în sistemul gândit de parmegiani la grupele de juniori și dacă va ajunge vreodată în anturajul echipei mari. Iar, dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne de văzut dacă îi va mai găsi pe Man și Mihăilă la prima echipă a „cruciaților”.

Sunt șanse foarte mari ca Fătu să nu aibă foarte mult timp parte de sfaturile lui Man și Mihăilă

Asta pentru că se vorbește foarte mult în această perioadă despre posibilitatea ca cei doi români să fie vânduți în această iarnă. În cazul lui Man, cea mai vehiculată variantă este cea a unei reuniri cu Roberto D’Aversa la Sampdoria. El ar urma să fie împrumutat inițial până la finalul acestui sezon, însă momentan cele două cluburi nu s-au pus de acord.

În cazul lui Valentin Mihăilă, a existat recent o ofertă concretă de 12 milioane de euro de la Sassuolo, refuzată însă de patronul american al Parmei. Clubul neroverde insistă însă și, dacă va îmbunătăți oferta, sunt șanse mari ca mutarea să se facă în această iarnă. Interesul echipei la care evoluează Vlad Chiricheș pentru Mihăilă a fost confirmat recent și de Giovanni Becali.

Mihăilă, vă spun sincer, a fost curtat de Sassuolo. Împrumutat pe șase luni și opțiune de 12 milioane (n.r.- de euro). Atât plătea dacă le (n.r.- cei de la Sassuolo) convenea cum joacă. Nu! Parma a zis nu pentru că Mihăilă s-ar putea să joace în sistemul lui Iachini, 3-5-2. Iar Dennis (n.r.- Man) ar trebui să fie un fundaș stânga mai ofensiv. De asta spunem că Parma poate să-l lase să plece împrumut.

Iachini mi-a vorbit extraordinar de amândoi: ‘Ei și cu un spaniol adus de la Sevilla sunt cei mai importanți jucători de la Parma, dar cred în sistemul ăsta. Pentru Dennis va fi mai puțin spațiu’. Mihăilă ar intra în acest sistem, lângă un atacant. Parma a dat nouă milioane și Sassuolo plătea 12. Le-am spus să facă o opțiune obligatorie. Au spus că sunt bani prea mulți”, a spus fostul agent FIFA la Digi Sport.

Hagi face curățenie la echipă, Dinamo le face oferte. Care e ultimul jucător dat afară de la Farul, dorit în Ștefan cel Mare