Gică Hagi, despre eliminările din Conference League: „Nu ne convine, dar asta e realitate! Suferim cu toții”

Mihai Cheles / 31.07.2021, 00:24
Gică Hagi, despre eliminările din Conference League: „Nu ne convine, dar asta e realitate! Suferim cu toții”

Farul Constanța a terminat la egalitate, scor 0-0, vineri seară, pe Arena Națională, împotriva celor de la Rapid București, într-o partidă din etapa a treia din Liga 1. Chiar dacă nu s-a marcat, meciul a fost unul animat, cu faze de poartă de ambele părți.

Gheorghe Hagi, mulțumit de rezultat: „Un meci frumos!”

În urma acestui rezultat, Rapid și Farul rămân fără gol primit în primele trei runde. Rapidul rămâne pe primul loc, cu șapte puncte, în timp ce Farul este pe locul trei, cu cinci puncte. Ambele formații ar fi putut să se impună, însă atacanții nu au fost prea inspirați la finalizare. În plus, Horațiu Moldovan și Arpad Tordai au fost la post de fiecare dată.

Un meci frumos, chiar dacă nu s-a marcat. Cred că publicul s-a bucurat de fotbal, fiecare echipă putea să marcheze cel puțin două goluri. Au fost mici detalii astăzi. Nu am fost atenți la finalizare. Trebuie să creștem ritmul jocului, apoi va fi mai bine.

Îi folosim pe cei cu experiență, dar în spatele lor producem în continuare. Lotul este bun. Muncim, suntem în construcție. Vrem să jucăm fotbalul cu care v-am obișnuit, să dictăm ritmul jocului, a declarat Gheorghe Hagi, la Telekom Sport.

Gică Hagi, despre eliminările din Conference League:
Gică Hagi, despre eliminările din Conference League: „Nu ne convine, dar asta e realitate! Suferim cu toții”

Gică Hagi: „Trebuie să judecăm bine! Să schimbăm ceva”

„Regele” Hagi a vorbit și despre „joia neagră” a fotbalului românesc, în care FCSB, CSU Craiova și Sepsi au părăsit în grup Conference League, la capătul unor evoluții neconvingătoare spre lamentabile.

Hagi este de părere că nu fotbaliștii sunt vinovați pentru nivelul fotbalului românesc. Vinovați ar fi cei care pregătesc mediul în care acești fotbaliști cresc, progresează și evoluează. Dacă ar exista mai multe academii disponibile să investească corect, în standardele europene, valoarea tinerilor ar crește. Totodată și valoarea echipelor.

Suferim cu toții, nu ne convine, dar asta e realitatea. Trebuie să judecăm bine. Să schimbăm ceva, pentru că nu e bine. Din păcate, au avut și ghinion, dar asta e realitatea.

E un moment serios în care trebuie să reflectăm la ce vom face în următorii 10 ani. Ne-am săturat să gândim de pe azi pe mâine. România trebuie să creeze un proiect la nivel național. Toate academiile muncim pentru echipa națională. E mult de muncă, dar probabil va veni acest moment.

Asta e realitatea. Românul e talentat, dar rămâne să ne organizăm la nivel de conducere, să le construim condiții tinerilor, un mediu în care să crească. Jucătorii sunt ultimii despre care trebui să vorbim