Gică Hagi, discurs dur după eliminarea din Conference League. „Suntem ZERO în momentul de față. Am regresat de la Revoluție”

Alex Matei 02.09.2023, 18:34
Gică Hagi, discurs dur după eliminarea din Conference League. „Suntem ZERO în momentul de față. Am regresat de la Revoluție”

Gică Hagi a vorbit pentru prima dată după eliminarea rușinoasă din Conference League. Farul a fost învinsă în meciul retur, 0-2, cu Helsinki, după ce în primul joc a câștigat cu 2-1.

„Regele” a reflecat după partida pierdută în Finlanda și a venit cu primele concluzii.

„Venim după o zi în care fost dezamăgiți, am analizat. E o situație clară, pe care toată lumea a văzut-o. Fotbalul românesc are mult de progresat, sunt multe direcții în care trebuie să progreseze. E un moment în care trebuie să reflectăm foarte bine, pentru a face progrese. E chestia adminstrativă, unde trebuie să ne organizăm mai bine.

Administrativul produce bugete, bani, care pot aduce un plus pentru fotbalul românesc. Obiectivele vin de la partea administrativă, iar partea tehnică trebuie să le îndeplinească. Cu toții, din tot ce am văzut, toată lumea e de acord că suntem unde suntem, jos. E realitatea, chiar dacă e greu de acceptat. Datoria mea e să analizez și să văd ce fac de mâine. Trebuie găsite cauzele și schimbat ceva.

Pentru cei care am făcut performanță, e greu să acceptăm realitatea asta dură. Trebuie să schimbăm ceva, ca echipele românești să fie an de an în cupele europene. Echipele trebuie să aibă acționari puternici, ca în fotbalul european. S-a făcut Revoluția în ’89 ca să fim, liberi, democrați, dar de atunci am regresat mult.

Toți cei de afară, pe care i-am bătut sau am jucat de la egal la egal, aveau 80 de milioane buget și acum au ajuns la un miliard. Noi suntem ZERO în momentul de față. Bugetele noastre nu contează, sunt infime, la ce țară reprezentăm, la populația pe care o avem. Ce s-a întâmplat în vara asta, ce s-a întâmplat în ultimii 15 ani, doare. Dacă nu doare, e greu să vină ceva bun pentru România.

Victoriile aduc fericire. Noi, românii, suntem dezamăgiți, supărați. Cei de sus trebuie să facă ceva, pentru ca echipele din România să fie în grupe”, a spus Hagi la o conferință de presă.

Cere bani mai mulți

Totodată, „Regele” crede că Farul are nevoie de un buget mai mare pentru a reușit în cupele europene.

„Noi, Farul, am învățat multe. A fost o experiență și cu bune și cu rele. Vom încerca să învățăm, să încercăm să progresăm. Dacă la Farul nu se întâmplă ce trebuie să se întâmple, Farul nu va mai face un centimetru mai mult.

Dacă nu se va ajunge la un buget mai mare, să se facă și stadionul, să avem acționari, mai mult nu se poate. Am realizat maxim, am câștigat campionatul, mai mult nu se poate”, a spus Hagi.

Urmăriți Playsport.ro și pe