Gică Hagi, implicat într-un grav accident de mașină. Cu cine se afla în autoturism cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

Giosanu Catinca 28.11.2022, 15:56
Gică Hagi, implicat într-un grav accident de mașină. Cu cine se afla în autoturism cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

Gică Hagi a fost implicat într-un grav accident de mașină. Incidentul s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, dar fostul mare fotbalist își amintește și astăzi ce s-a întâmplat.

Gică Hagi, accident grav cu mașina

Gică Hagi, antrenorul-finanțator de la Farul, s-a răsturnat cu mașina, în timp ce se îndrepta spre orașul în care s-a născut. Autoturismul în care se afla tehnicianul în vârstă de 57 de ani nu avea o viteză foarte mare, însă drumul era extrem de alunecos.

La volanul bolidului se afla un prieten al antrenorului, Darius. Acesta cunoaște foarte bine drumul spre locuința lui Gică Hagi, dar temperaturile nefavorabile și viteza neadaptată la condițiile de drum au dus la provocarea unui grav accident.

Hagi zboară spre Bucureşti, iar marţi dimineaţa urcă în maşina lui Darius, un Mitsubishi, pentru a ajunge la Constanţa. N-avea de unde să ştie că se afla în faţa unei cumpene a vieţii…

Darius e la volan, Gică pe bancheta din spate. Bolidul goneşte cu 70 de kilometri la oră. În alte condiţii, Darius apăsa zdravăn pedala de acceleraţie, depăşea lejer suta, dar aşa, pe o şosea alunecoasă, o lasă mai moale. Darius e un şofer de nota 10, cunoaşte maşinile ca nimeni altul.”, a povestit Grigore Cartianu, în cartea ”Hagi”.

A fost la un pas să își piardă viața

Tragicul incident s-a petrecut în februarie 1993. La vremea aceea, fostul component al Generației de Aur era legitimat la Brescia, echipă de la care a plecat în 1994.

Gică abia aşteaptă să ajungă acasă, să-şi vadă părinţii. Indiferent că vine de la Bucureşti, de la Brescia sau de la Madrid, mereu e nerăbdător să intre pe poarta casei de pe strada Rândunelelor… Şoseaua despică în două satul Valu lui Traian. E un fel de poartă a Constanţei.”, a mai spus Grigore Cartianu, conform cancan.ro.

”A făcut drumul ăsta de sute de ori”

Darius a încercat să redreseze mașina când a văzut că scapă situația de sub control, dar nu a reușit să evite impactul.

Se face o curbă uşoară, pe care Darius o ştie cu ochii închişi. A făcut drumul ăsta de sute de ori. Trage de volan, dar simte că roţile nu-l mai ascultă. Au prins o pojghiţă de gheaţă. Maşina pivotează nefiresc, trecând pe celălalt sens.”, a continuat Grigore Cartianu.

Reacția lui Gică Hagi

Reacția lui Gică Hagi a fost pe măsură. Fostul mare fotbalist s-a îngrozit când a văzut că șoferul a pierdut controlul volanului, conform spuselor lui Grigore Cartianu.

”Gică apucă să întrebe, îngrozit: „Ce faci?” Se ghemuieşte, instinctiv, cu mâinile încleştate pe scaun. Darius e transpirat tot. Trage de volan spre dreapta cât poate de tare, apasă frâna… apoi nu mai ştie nimic…

Gică simte că zboară prin aer… izbeşte uşa cu corpul… se loveşte cu capul de plafon… Doamne… Apoi se face linişte. Totul a durat câteva secunde, dar lui Gică i s-a părut o veşnicie.

Îşi trece mâna peste faţă, pentru a se convinge că trăieşte. Trăieşte! Aude vocea lui Darius: „Gică!” Nu are forţa să-i răspundă. Încă o dată: „Gică!” „Sunt aici”, îngaimă în cele din urmă.”, a mai spus amicul lui Hagi.

”Au scăpat cu câteva zgârieturi”

Gică Hagi și Darius au scăpat teferi și nevătămați. A durat ceva însă până au realizat că s-au răsturnat cu mașina.

Întinde mâna, pentru a i-o întâlni pe cea a lui Darius. Cei doi încep să se limpezească: nu stau ei pe scaune, ci scaunele sunt deasupra lor. Înseamnă că s-au răsturnat… Maşina e cu roţile în sus. Uşile s-or deschide? Doamne… cam greu, dar se deschid! Gică se târăşte afară, Darius după el. Se ridică în picioare, iar picioarele îi ţin. Înseamnă că nu s-a rupt nimic. Doar câteva zgârieturi… La un pas de ei, maşina stă, hidos, cu roţile spre cer.”, a conchis autorul.

Urmăriți Playsport.ro și pe