Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali

Gabriel Peneș 06.03.2021, 16:00
Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali

Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali. Deși Mircea Rednic mai are contract până în vara lui 2023, „Regele” ar putea reveni pe banca echipei create de el.

Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța

Nicăieri nu-i ca acasă! Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Cel puțin, așa se prefigurează pentru vara viitoare. Firește, „Regele” n-a plecat concret nicăieri, dar banca Viitorului e locul unde s-a bucurat și a suferit începând cu 2014. A câștigat și titlul, și Cupa și Supercupa României. A scos aproape pe „bandă rulantă” jucători tineri, valoroși, pe care i-a vândut apoi altor echipe.

Dar vara trecută, Hagi uimea pe toată lumea, alegând să se retragă din postura de tehnician al echipei. Sigur, rămânea patron, dar nu mai era acolo, la firul ierbii, de unde fotbalul capătă tensiunea 20. În locul lui, decidea să-l aducă pe tânărul spaniol Ruben de la Barrera (36 de ani). Era luna august. Barrera n-a rezistat decât 3 luni. La finalul lui noiembrie, Hagi îl numea antrenor principal pe Mircea Rednic, om uns cu toate alifiile fotbalului și antrenoratului. Dar nici mutarea aceasta n-a fost câștigătoare. Viitorul răsuflă greu pe un loc 10 obscur, fără șanse la play-off.

Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali
Gică Hagi, înapoi la cârma Viitorului Constanța. Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali

Scenariu-șoc anunțat de Giovanni Becali

Multă lume s-a întrebat de ce nu preia Gică Hagi frâiele echipei, din nou. Apropiații au spus că s-a ocupat mai mult de Academia de copii și juniori a clubului. Și ca în rest și-a dorit mai multă liniște și timp cu familia.

Gică Hagi este implicat, în momentul ăsta, mai mult în activitatea academiei. Asta și-a propus, începând cu vara trecută. El este prezent, în fiecare zi, la antrenamente, la discuții cu antrenorii loturilor de copii și juniori. Este o activitate care-i place foarte mult și cu care a început acum mai bine de zece ani, a declarat Cristian Bivolaru, directorul general de la Viitorul, la ProSport.

Acum, însă, Giovanni Becali, fostul impresar al lui Gică Hagi, acutalmente „consilier de impresari”, e convins că acesta va reveni pe banca tehnică. El a conformat, totodată, faptul că „Regele” și-a dorit să petreacă mai mult timp cu familia.

Gică a avut nevoie de o pauză pentru a-și încărca bateriile. A stat cu soția, a avut timp să meargă în SUA la fiică, a făcut sărbătorile cu Ianis. A încercat să probeze acest plan.  A fost spaniolul, acum l-a adus pe Mircea Rednic. Dacă nu reușește, cred că va lua din nou hățurile în mână. Viitorul e invenția lui, e copilul pe care l-a crescut. Cred că din vară, Hagi va antrena la Viitorul. A vândut jucători și va mai vinde. Are copii născuți în 2004 sau 2005 care sunt căutați de cluburi”, a spus Giovanni Becali la emisiunea Digi Sport Matinal.