Gică Hagi, prima reacție după Farul – FCSB 0-4. „Șapte goluri în două meciuri? Ar trebui să tăcem din gură. Mă duc în vestiar și să vedeți”

Olteanu Ștefan / 25.04.2022, 23:35
Gică Hagi, prima reacție după Farul – FCSB 0-4. „Șapte goluri în două meciuri? Ar trebui să tăcem din gură. Mă duc în vestiar și să vedeți”

FCSB s-a dovedit a fi prea puternică pentru Farul Constanța, iar formația antrenată de Gică Hagi a cedat în duelul din runda cu numărul 6, scor 0-4. Farul a fost luată cu asalt încă din prima repriză, iar la pauză tabela indica scorul de 3-0 în favoarea echipei roș-albastre.

Farul Constanța – FCSB 0-4. Nu a mers nimic în echipa lui Gică Hagi

Farul Constanța a fost dominată copios de FCSB în debutul partidei, iar jucătorii lui Gică Hagi s-au văzut conduși din minutul 24. Florin Tănase a primit o pasă senzațională din partea lui Darius Olaru, de la peste 40 de metri, după care l-a driblat pe Aioani și a înscris în poarta rămasă goală.

Zece minute mai târziu, Olaru și-a trecut numele pe lista marcatorilor. El a fost servit excelent în careu de Florinel Coman, a preluat cu dreptul și apoi a finalizat cu stângul pe lângă Aioani.

Până la pauză, FCSB a mai punctat o dată. În minutul 40, Florinel Coman a fost faultat în careu de Dussaut, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Tănase a executat cu mult calm de la punctul cu var și a dus scorul la 3-0 în favoarea echipei sale.

Nici în repriza secundă lucrurile nu au decurs diferit. FCSB a fost echipa cu ocaziile mai mari, iar în minutul 67, a înscris pentru a patra oară. Florin Tănase și-a trecut un hat-trick în cont, după ce a primit o pasă incredibilă din partea lui Aioani și, cu toată poarta goală în față, a înscris de la marginea careului.

Pentru Farul Constanța nu a funcționat nimic în confruntarea de luni, iar jucătorii lui Gică Hagi nu au reușit să expedieze niciun șut pe poartă!

FCSB s-a impus în deplasare, scor 4-0 și s-a apropiat din nou la două puncte de liderul CFR Cluj.

Gică Hagi: „Să tăcem din gură, să mergem acasă și să reflectăm. E umilitor”

Gică Hagi a avut un discurs dur la finalul meciului:

Nu e un meci, sunt două meciuri acasă care ne-au arătat o realitate pe care trebuie să o vedem. Mai avem mult de muncit până să ajungem o echipă foarte puternică. Din păcate, să iei 7 goluri în două meciuri acasă e foarte mult. Dar e o realitate, trebuie să analizăm. Am făcut și lucruri foarte bune în acest an, dar și cu aceste două meciuri am arătat că dintr-un singur joc putem să primim atâtea goluri. Vom reflecta și trebuie să tragem repede concluzii, să vedem ce o să facem.

E clar că ar trebuie să tăcem din gură, să mergem acasă, să reflectăm și să găsim soluții. E umilitor pentru toți, suntem în aceeași barcă. Nu doar pentru jucători. Mă duc în vestiar și să vedeți… E clar. La fotbal nu trebuie să stai cu capul jos, trebuie să ieși, să lupți. Trebuie să joci și când nu ai mingea, trebuie să iei mingea, trebuie să joci și defensiv. Trebuie meditație acasă, să ne întoarcem și să găsim cauzele.

Apoi mergem pe drumul nostru, care trebuie să fie altfel. Dacă nu, asta e, poate pentru unii e ușor să spună că atât putem. Dar nu, noi am arătat că știm să jucăm fotbal în momentele noastre și am arătat că știm să o facem foarte bine. Nu era de galben la Dussaut, l-am schimbat pentru că evoluția lui nu era bună. Dar nu era doar el. Să iei 7 goluri acasă e dureros și cred eu că pe fiecare ne doare.

(n.r. – despre Florinel Coman) Nu are legătură. Noi suntem un club care formăm jucători. Îi aducem la un alt nivel, după depinde de ei. Mă gândesc la ale mele, Florinel Coman are drumul lui. I-am zis un lucru normal, un lucru pe care îl gândesc. Când văd că are anumite calități… Când trebuie să revii, trebuie să ți se acorde timp, răbdare și mai ales încredere.

Mergem la CFR Cluj cu gândul să câștigăm meciul, dar făcând lucrurile bine. Sper să creștem”

Marian Aioani își recunoaște greșeala. „Am lovit mingea prost”

Golul de 4-0 al celor de la FCSB a venit pe seama unei gafe a lui Marian Aioani. Portarul de la Farul i-a pasat mingea lui Florin Tănase și golgheterul FCSB a înscris de la marginea careului.

Pot spune că e o seară care nu ne face cinste. Am luat 4 goluri, am pierdut acest joc. Am pregătit meciul să câștigăm, să îi presăm, dar din păcate azi nu a mers nimic.

Mingea trebuia să ajungă la De Nooijer, dar am lovit-o prost, s-a dus la Tănase și a reușit să înscrie. Nu a fost execuția mea corectă.

Sunt prea multe goluri, țînând cont că pe tot parcursul sezonului am arătat că suntem o echipă care face faza defensivă foarte bine. Dar când întâlnești echipe foarte bune precum FCSB, Craiova, CFR Cluj, dacă faci greșeli adversarul de taxează.

Se întâmplă. Uitați-vă și la nivel mai înalt. Sunt meciuri de fotbal, niciodată nu știi ce se va întâmpla dinainte. Tocmai de aceea e frumos fotbalul, are spectacolul lui. Din păcate, în seara aceasta nu am reușit noi să marcăm și am luat prea multe goluri. Dar meciul viitor vom trage să câștigăm. Noi sperăm cu CFR Cluj, avem o săptămână în care să analizăm. Trebuie să vedem ce am făcut rău în seara această, să luăm ce am făcut bine și să mergem mai departe. Trebuie să mergem la Cluj și să câștigăm”, a declarat Aioani, la Digi Sport.

Clasamentul din play-off după încheierea rundei a 6-a:

  1. CFR Cluj – 48P
  2. FCSB – 46P
  3. Universitatea Craiova – 42P
  4. FC Voluntari – 30P
  5. Farul Constanța – 28P
  6. FC Argeș – 27P