Gică Hagi, prima reacție după Universitatea Craiova – Farul Constanța 4-1. „Atât putem, avem anumite limite”

Olteanu Ștefan / 20.05.2022, 22:55
Gică Hagi, prima reacție după Universitatea Craiova – Farul Constanța 4-1. „Atât putem, avem anumite limite”

Universitatea Craiova – Farul Constanța, partida care a deschis ultima etapă a play-off-ului din Liga 1, s-a terminat cu o înfrângere în dreptul echipei lui Gică Hagi, scor 1-4. În urma acestui rezultat, Farul Constanța ratează șansa de a se desprinde de FC Voluntari în clasament și, în cazul în care ilfovenii nu se vor încurca în meciul cu FC Argeș, va termina pe 5 în play-off.

Universitatea Craiova – Farul Constanța 4-1. Jucătorii lui Gică Hagi și-au creat o mulțime de ocazii, dar au marcat un singur gol

Farul Constanța termină sezonul 2021 – 2022 cu o înfrângere, după ce echipa lui Gică Hagi a fost învinsă în ultima etapă din play-off, scor 1-4 de Universitatea Craiova. Constănțenii rămân pe locul 4 în clasament, dar dacă FC Voluntari obține măcar un punct cu FC Argeș în ultima etapă, atunci vor ajunge pe 5.

Revenind la duelul din Bănie, jocul practicat de elevii lui Gică Hagi a fost unul foarte atractiv, cel puțin în prima repriză. Primul sfert de oră a fost dominat clar de Farul, însă ulterior s-a produs un prim șoc. În minutul 21, Roguljic a înscris cu un voleu superb de la marginea careului și a destabilizat jocul constănțenilor. La doar trei minute distanță, Vlădoiu și-a trecut numele pe lista marcatorilor și a dublat avantajul Craiovei.

Show-ul a continuat, iar în minutul 27 a venit și prima replică a Farului. Jefte a redus din diferență și a stabilit scorul pauzei, 2-1 pentru Craiova.

Farul a revenit la fel de montată de la vestiare. În startul reprizei secunde, constănțenii au practicat un joc productiv și au avut câteva ocazii bune de a marca în primele minute. Însă, în minutul 54, cei care au modificat tabela de marcaj au fost tot oltenii. Baiaram a primit o pasă bună din partea lui Koljic și a așezat mingea în vinclu cu un șut de la marginea careului.

În ultimele 30 de minute ale partidei, jocul constănțenilor s-a stins și nu au mai putut să revină. În schimb, oltenii au trecut la conducerea jocului și, în minutul 90+3, la ultima fază, au marcat prin Andrei Ivan.

Universitatea Craiova – Farul Constanța s-a terminat cu scorul de 4-1 în favoarea oltenilor, care termină sezonul pe locul 3 în play-off.

Gică Hagi: „Atât putem, avem niște limite”

La finalul partidei, antrenorul Farului nu și-a criticat jucătorii, însă a spus că la nivel de echipă trebuie lucrat mult la capitolul defensiv în vederea sezonului următor:

Să joci în deplasare, să ai atâtea goluri și să nu marchezi… E normal. Din păcate noi am pierdut, dar publicul a văzut un meci frumos. Vom vedea dacă am pierdut și locul 4, asta e. Ne-am dorit, am vrut, dar atât putem în momentul de față.

Mergem în vacanță, am avut un obiectiv în acest an și cred că l-am îndeplinit. Mai avem anumite lucruri, poate avem și anumite limite. Sunt multe de evaluat, o să vedem.

Întrebați-l pe Ciobanu ce se întâmplă cu el. Eu încerc să îl mobilizez, e clar că nu a avut un randament așa cum ne așteptam. E un jucător foarte valoros, era foarte valoros. O perioadă mai puțin bună acum, vedem ce va fi.

Totdeauna lucrăm să debutam pe cineva. Avem și copii și academie, e logic să îi pui, să le dai o șansă. Toți merită și încercăm și noi să evaluăm lucrurile. În mare, cred eu că ofensiv am jucat. Iar am suferit pe partea defensivă, am fost depășiți ca echipa la anumite faze. Trebuie să lucrăm mai bine la apărare, mai ales când ai adversari buni trebuie să știi să te aperi”, a delarat Gică Hagi, la Digi Sport.

Cum s-a văzut finala Europa League din tribune. „Alt nivel!”

Gică Hagi a văzut finala Europa League din tribunele arenei Ramon Sanchez Pizjuan,

Finala Europa League? Alt nivel… Nivel mare. Mă mai duc din când în când să îmi clătesc ochii. L-am văzut și pe Ianis, e bine, e în procesul de recuperare. E la jumate încă, arată bine, toată lumea e mulțumită. Sper să revină cât mai devreme și mai bine. Nu uitați că a fost cel mai bun de la ei, eu cred că le-a lipsit și decarul cu Frankfurt și nouarul. Dacă îi avea pe ei, eu zic că Rangers era mai puternică. Oricum au avut o prestație bună, la penalty contează inspirația jucătorilor, a portarului, acolo e inspirația individuală.

Important pentru Ianis e să revină mai bine, mai puternic, nu trebuie să numărăm zilele. A avut o accidentare foarte grea. Dar e puternic și a acceptat. Lucrează foarte mult și sperăm să revină.

Despre meciurile României din Nations League, Hagi a declarat:

Accesibile, suntem România până la urmă. Chiar dacă nu e o perioadă foarte bună. Suntem optimiști, trebuie să căutăm victoriile, să aducă încredere grupului. Sper să vină victoriile și le doresc bafta.

În încheiere, Hagi l-a felicitat pe Bergodi pentru câștigarea Cupei României:

L-am felicitat pe Dan Ptrescu, îl felicit și pe Bergodi acum. Chiar dacă e o luptă între noi, așa e fair-play când se termină competiția. Să feliciți adversarul care e cel mai bun. Eu mă uit la casa mea, în grupul meu, restul… Bravo lor, felicitări celor care au făcut lucruri mai bune ca noi.