Gică Hagi, replică dură pentru Mihai Stoichiță, după interviul acestuia în Playsport: „Asta e întrebarea mea pentru directorul tehnic al naționalei”

Robert Zanfir / 20.11.2021, 17:59
Gică Hagi, replică dură pentru Mihai Stoichiță, după interviul acestuia în Playsport: „Asta e întrebarea mea pentru directorul tehnic al naționalei”

Gică Hagi a revenit asupra subiectului naționala României. Managerul Farului Constanța i-a dat o replică dură lui Mihai Stoichiță, după ce acesta a susținut, într-un interviu pentru Playsport, că la prima reprezentativă nu este timp pentru proiecte.

Farul Constanța a remizat acasă, 0-0, cu UTA, iar Gică Hagi a fost extrem de supărat pe jucătorii săi. Managerul a spus că nu concepe ca cel mai bun om al echipei sale să fie unul dintre fundași. Ionuț Larie a fost ales omul partidei din etapa a 16-a a Ligii 1.

Gică Hagi, replică dură pentru Mihai Stoichiță, după interviul acestuia în Playsport

Imediat după remiza cu UTA, Gică Hagi a revenit la marele său of. Fostul jucător de geniu al naționalei este revoltat că la națională nu se încearcă urmarea unui proiect pe termen lung.

Mihai Stoichiță i-a răspuns într-un interviu în excvlusivitate pentru Playsport. „La națională nu este timp pentru proiecte”, a spus directorul tehnic al naționalei.

„Se vorbește enorm de mult, am zis și eu ceva după un an și jumătate. Am reamintit niște lucruri, nu avem rezultate, nu avem continuitate în rezultate.

Cred, chiar dacă Stoichiță crede altceva, eu cred că este nevoie de un proiect. Ca să fie românii fericiți. Era uşor să zic cum a spus Stoichiţă, că vrem calificare. Şi nu e calificare şi iar plângeam. Echipa naţională are nevoie de un proiect.

Dar cred că naționala României are nevoie de proiect, nu cum a zis el. Să vă dăm acadele, putem să o facem, e ușor. Dar apoi suntem nemulțumiți.

Dacă a făcut Italia, dacă a făcut Spania, dacă a făcut Anglia. Nu se face ceva de azi pe mâine, cum dorește domnul Stoichiță.

Eu nu stau de vorbă de azi pe mâine. Mie îmi place să construiesc un proiect prin care să am succes. A greșit, chiar dacă e directorul tehnic al naționalei. Întrebarea mea pentru directorul tehnic al naționalei: ce trebuie să faci, dacă nu ai rezultate?

Îi băgăm pe copii în față, cade pe ei și, sărăcii de ei…

Am explicat foarte clar. Când nu mai ai temelie, bază, când nu mai ai rezultate, trebuie să formezi acea bază, ca să fie rezultate”, a declarat Gică Hagi după meciul cu UTA.

La Hagi e însă o situație mai specială. Discutăm cu patronul Hagi ca să ne permită să tratăm cu antrenorul Hagi. Glumesc! Dar la Gică e, desigur, o postură mai aparte, fiindcă el este acolo și proprietar. Niciodată nu va putea fi în același timp și patron la Farul, și selecționer.

Dar am mai tot avut dialogul ăsta, inclusiv în urmă cu trei-patru ani. Iar el a fost foarte clar atunci: Sunt patron, am anumite interese, nu pot intra în conflict cu naționala.

Dacă se va pune problema să vină la lot, va trebui să cedeze clubul soției sau altei persoane pentru a se degreva de acest statut vizavi de Farul. Asta ține însă numai de Gică și de planurile lui
Mihai Stoichiță, pentru Playsport

Hagi: „Nu concept ca la mine la echipă fundașul să fie cel mai bun om”

„Ne am dorit, am început meciul foarte bine, cred că meritam mult mai mult. Ne-am creat ocazii, în a doua repriză am fost mai confunzi, nu am fost limpezi.

E greu să ajungi la poartă dacă nu ai atacanți care să facă diferența, să creeze superioritate. Nici intrările nu au fost bune, nici cei care au intrat nu au adus prospețime. Asta e.

Jucătorii nu sunt afectați, ei sunt bine. Nu sunt afectați, pare. La mine în echipă nu poate să fie fundașul central cel mai bun de pe teren.

Am avut noroc în vara cu el (Ionuț Larie – n.r.). Are un randament de la excelent în sus, cred că e cel mai bun fundaș atât pe faza defensivă, cât și ofensivă.

Eli Fernandes s-a mișcat bine. Jefte e bine, dar nu foarte bine. I-am zis, și el trebuie să fie mai eficient, mai concret. Noi cât de cât încercăm să aducem mingi.

Trebuie să fim mai iuți, mai inteligenți, mai rapizi, mai șmecheri, mai imprevizibili. Nici randamentul lui Chițu nu mi-a placut. Problema e la el, a fost cel mai bun jucător al nostru la 19 ani, iar la 30 de ani trebuia să fie mai bun. Ne așteptăm mult mai mult de la el”, a mai spus Gică Hagi.

ECHIPELE DE START:

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer, Boboc – Artean, Purece, Fernandes – Betancor, Pitu
Rezerve: Brănescu, Dobrosavlevici, Buta, Martinovic, Radaslavescu, Sali, Chițu, Petrea, Casap
Absenți: Dănuleasa (accidentat)
Antrenor: Gheorghe Hagi

UTA: Balauru – Shlyakov, Medimorec, Erico, Vukcevic – Batha, Passaglia, Roger, Ubbink – Miculescu, Dangubic
Rezerve: Iacob, Benga, Baravykas, Dima, Vorobjovas, Antal, Isca, Mercioiu, Buștea
Absenți: T. Călin (accidentat), Tomozei (exclus din lot)
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Academia Hagi (Ovidiu)

Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)