Gică Hagi sare în apărarea lui Dragoș Nedelcu. Părerea managerului general al Farului despre închizătorul venit din Germania

Olteanu Ștefan / 18.05.2022, 19:59
Gică Hagi sare în apărarea lui Dragoș Nedelcu. Părerea managerului general al Farului despre închizătorul venit din Germania

Opiniile lui Gică Hagi par să nu fie luate în considerare de cei de la FCSB, iar în sezonul următor, roș-albaștrii vor să îl folosească pe Dragoș Nedelcu tot pe postul de fundaș central. Mihai Stoica a anunțat deja că fotbalistul de 25 de ani va reveni din împrumutul de la Farul Constanța.

Veșnica problemă! Toată lumea spune că Dragoș Nedelcu e mijlocaș defensiv, dar FCSB îl vrea fundaș central! Mihai Stoica nu a fost impresionat de ultimele declarații ale lui Gică Hagi

Dragoș Nedelcu se va întoarce din vară la FCSB, după ce în ultimele patru luni a evoluat sub comanda lui Gică Hagi, la Farul Constanța.

Nedelcu a fost cumpărat de FCSB în august 2017, chiar de la formația lui Hagi. Roș-albaștrii plăteau în schimbul său 2.13 milioane de euro și Gigi Becali spera că va da lovitura pe piața transferurilor cu Nedelcu. Mijlocașul a început promițător, însă ulterior evoluțiile sale au scăzut. Nedelcu a fost reprofilat în fundaș central, dar nici pe acest post nu s-a putut impune.

Astfel, în vara anului trecut, el a fost împrumutat la Fortuna Dusseldorf, în liga secundă a Germaniei. Doar că nemții au avut o surpriză! Au aflat că, de fapt, Nedelcu nu e fundaș central, ci mijlocaș defensiv.

Se încheie o mare neînțelegere. Jucătorul cu șase meciuri la naționala României a fost adus în vară la Fortuna pentru poziția de fundaș central, dar el este, de fapt, mijlocaș defensiv. Această evaluare eronată l-a afectat serios pe Nedelcu. La nivelul ligii secunde s-a văzut în numeroase rânduri că a fost copleșit, în special la duelurile din apropierea propriei porți.

Românul, care este clar un jucător talentat, a avut prestații foarte slabe și a fost vinovat la unele goluri încasate”, nota publicația Rheinische Post, după plecarea lui Nedelcu.

Nedelcu a revenit în februarie în România, iar FCSB l-a imprumutat pentru restul sezonului la Farul. În momentul transferului, Gică Hagi a fost și mai vehement cu privire la poziția din teren a fotbalistului:

Nedelcu a stat bine, e închizător bun, are pasă bună, are construcție bună, stă bine în teren. E mijlocaș, niciodată fundaș! Eu nu-l bag fundaș nici dacă mă bați. Manea e fundaș central, din punctul meu de vedere. Așa au crescut, eu îi cunosc bine. Nedelcu e mijlocaș central toată ziua și poate cel mai bun din România, se bate cu Tudor Băluță”, spunea Hagi, în februarie.

Mihai Stoica anunță revenirea lui Dragoș Nedelcu la FCSB, unde se va lupta pentru postul de fundaș central

În ciuda declarațiilor de mai sus, FCSB e în continuare convinsă că Dragoș Nedelcu se poate impune pe postul de fundaș central.

Mihai Stoica a prezentat lotul cu care roș-albaștrii vor ataca titlul în sezonul următor. Printre revenirile importante pe care le-a anunțat sunt Dragoș Nedelcu și Denis Haruț. Niciunul dintre ei nu este la bază fundaș central (n.r. – Haruț e fundaș dreapta), dar cu toate acestea se vor lupta pentru acest post cu actualii titulari.

Vin Nedelcu şi Haruţ, se reîntorc şi amândoi vor concura cu Cristea şi Miron, care are contract doar până în iarnă. (n.r. nu i se oferă prelungirea lui Miron?) O să vedem, ştiu că şi el îşi dorea să plece prin străinătate. O să vedem, nu că nu i se propune, nu ştim. Acum nu i se propune.

Avem patru fundaşi centrali cu Nedelcu şi Haruţ. Haruţ a jucat ultimele meciuri la Botoşani fundaş central. Și la Craiova probabil o să îl vedem fundaş central. O să îl vedem cu Sepsi sau Craiova. Nedelcu şi Haruţ vin absolut ca fundaşi centrali”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Pentru Farul, Nedelcu a evoluat în acest sezon 14 meciuri, reușind să înscrie și două goluri. Cota lui de piață e de 400.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Dragoș Nedelcu, părăsit de iubita sa celebră! Cântăreața Aza Gabriela rupe tăcerea: „S-a umplut paharul”.