Gică Hagi, sincer în fața englezilor: „Îmi pare rău! Mi-a fost idol”. Ce l-a determinat pe „Rege” să aibă regrete

Mihai Cheles / 07.06.2021, 10:42
Gică Hagi, sincer în fața englezilor: „Îmi pare rău! Mi-a fost idol”. Ce l-a determinat pe „Rege” să aibă regrete

Gică Hagi le-a cerut scuze englezilor, la 21 de ani distanță. „Regele” nu a uitat momentul de la Campionatul European din Belgia și Olanda, când „tricolorii” au eliminat naționala Albionului, antrenată de unul dintre idolii săi, Kevin Keegan.

Gică Hagi, sincer în fața englezilor. „Îmi pare rău! Mi-a fost idol”. „Regele” a avut regrete după EURO 2000

Actual finanțator al Viitorului Constanța, Gheorghe Hagi, a acordat un interviu presei britanice în care recunoaște că a avut și regrete după meciul de la EURO 2000, atunci când România s-a impus cu 3-2 și a mers mai departe în sferturile de finală. Pe banca englezilor se afla Kevin Keegan, cel care i-a marcat serios cariera lui Gică Hagi, pe vremea când acesta era doar un puști.

Pe 20 iunie 2000, la Charleroi, naționala lui Emerich Ienei reușea o partidă fabuloasă și se impunea cu scorul de 3-2, împotriva englezilor. Românii deschideau scorul prin Cristi Chivu, însă englezii preluau conducerea după golurile reușite până în pauză de Alan Shearer – din penalty, și Michael Owen.

În cea de-a doua repriză, România revenea fantastic și se impunea, prin golurile reușite de Dorinel Munteanu și Ionel Ganea. „Ganezul” marca de la punctul cu var în minutul 89. Astfel, Portugalia și România avansau în sferturi, iar Anglia pleca acasă. La scurt timp, Kevin Keegan era demis!

Este greu de spus cine a fost cel mai bun fotbalist englez, deoarece ei nu și-au atins adevăratul potențial. Anglia a avut întotdeauna un echipe extraordinare și mi-a plăcut mult Alan Shearer. Atât la Cupa Mondială din 1998, cât și la EURO 2000, Anglia ar fi putut să câștige competiția, dar nu și-a atins potențialul. Îmi pare rău, în special pentru Kevin Keegan, care mi-a fost unul dintre idoli. Dar o victorie cu Anglia ne-a oferit prestigiu, apoi toată lumea ne-a respectat, a declarat Gheorghe Hagi, potrivit The Sun.

Gică Hagi, sincer în fața englezilor:
Gică Hagi, sincer în fața englezilor: „Îmi pare rău! Mi-a fost idol”. „Regele” a avut regrete după EURO 2000

Gică Hagi: „Cea mai bună repriză a României de la Europene”

Gheorghe Hagi a recunoscut că victoriile contra Angliei au oferit României un statut de echipă mare. Orice adversar ar fi întâlnit „tricolorii”, încrederea era la cote maxime și nu exista teamă. Faima le-a ajuns peste mări și țări. Exact cum s-a întâmplat după victoriile fantastice de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii 1994.

Cea de-a doua repriză a fost una incredibilă. A fost poate cea mai bună repriză din istoria participărilor României la Campionatele Europene, a completat Hagi.

Duminică, 6 iunie, Anglia a reușit prima victorie împotriva României, după o pauză de 51 de ani, scor 1-0, într-o partidă amicală.