Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral

Mihai Cheles / 21.06.2021, 18:43
Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral

Fotbalul constănțean intră într-o nouă eră. Una care se anunță plină de unitate și succese, în care amfitrion suprem este cel mai bun „general” pe care l-a avut vreodată fotbalul românesc. Sub comanda lui, România a obținut cele mai mari succese din istorie, într-un interval de două decenii.

Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral

În sala de conferințe au fost, prezenți, așa cum s-a putut observa foarte ușor pe transmisia online a evenimentului, nume mari ale fotbalului și ale sportului constănțean, dar și oficialități ale autorităților locale, în frunte cu primarul Constanței, Vergil Chițac. Toți au venit să vadă cu ochii lor cum se scria istoria. Cum Gheorghe Hagi renunță la creația sa, Viitorul Constanța pentru a se întoarce la origini și pune la punct un proiect grandios.

Așa cum PlaySport.ro (Citește AICI) a anunțat în urmă cu câteva săptămâni, în acte, clubul se va numi FC Viitorul Farul Constanța. Practic, clubul Viitorul a asimilat tot ce ține de brandul „FC Farul”, deținut de Ciprian Marica. Cel mai probabil, fostul atacant a cedat această marcă către Gică Hagi sau Primăria Constanța, în acest punct al discuției. Ar fi greu de crezut că Gică Hagi s-ar lansa într-un proiect atât de grandios, dacă ar există riscul de a rămâne fără brand.

Cu toate acestea, nu vor mai exista însemnele „Viitorul„, iar singurele „culori” folosite pretutindeni vor fi alb și albastru – culorile specifice Farului Constanța. Iar ceea ce este cel mai important este că echipa – Farul Constanța – va evolua în prima ligă a fotbalului românesc din sezonul viitor.

Gheorghe Hagi și colaboratorii săi au căutat cea mai bună variantă de a merge înainte împreună, cu toate părțile implicate, incluzându-i și pe fani. Dacă acum mulți ani au existat voci vehemente la adresa lui Gică Hagi, acum acestea au fost reduse la tăcere. Mulți dintre suporterii Farului au acceptat ideea și sunt deciși să-și încurajeze favoriții în următoarea ediție de Liga 1.

Gică Hagi nu i-a uitat pe suporteri!

Imediat după conferința de presă, Hagi s-a întreținut preț de câteva minute cu grupul suporterilor Farului aflat la fața locului. După ce au discutat mai multe probleme legate de stadion, „Regele” le-a strâns mâinile, apoi și-a continuat drumul.

Nu a reușit să le îndeplinească fanilor Farului chiar toate dorințele, dar a reușit să o facă posibilă pe cea mai importantă – Farul rămâne în viață! Așa cum Gică Hagi a confirmat în conferință, palmaresul celor două echipe s-a unit. Practic, palmaresul este cel al Viitorului Constanța. Un lucru pe care unii suporteri ai Farului nu l-au acceptat și pe care și acum îl vor tolera cu greu.

„Toate sunt împreună. Din momentul de față, Farul Constanța are cea mai bună bază sportivă, cea mai bună academie din România, un stadion privat, o istorie de 101 ani. Atât palmaresul Farului, cât și al Viitorului, rămân în picioare. Devine un club foarte puternic, organizat și cu performanțe. Cu toate că fiecare club a realizat performanțele lui, împreună suntem mai puternici”, a declarat Hagi.

Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral
Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral

Ciprian Marica vinde locul Farului din Liga a 2-a

Referitor la locul pe care fosta entitate ASSC Farul Constanța îl are în Liga a 2-a, acesta rămâne valabil și vandabil. Noua entitate nu se va folosi de el, însă fostul patron, Ciprian Marica, nu este dispus să renunțe gratis la el.

Locul Farului din Liga 2 a fost obținut prin muncă, sacrificiu și așa cum vă spuneam, încercăm ca toate lucrurile din această unitate să le aducem la un loc. Tot ceea ce a fost construit și folositor nu se pierde. Cu siguranță că nu vom pierde, cel puțin gratis, acel loc, a declarat Ciprian Marica.

Fostul atacant, Ciprian Marica, va fi acționar al Farului Constanța, alături de Gheorghe Hagi și Zoltan Iașko. Președinte va fi Gheorghe Popescu, în timp ce vice-președinte va fi Tiberiu Curt. De banca tehnică se va ocupa Gheorghe Hagi, revenit în antrenorat după o pauză de aproape un an. Marți, 22 iunie, Farul Constanța va pleca în cantonament, în Poiana Brașov, unde își va începe pregătirea pentru noul sezon din Liga 1.

Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral
Gică Hagi vrea titlul cu Farul Constanța! Schimbări majore de lot. Toate detaliile noului proiect de pe litoral

Schimbări majore în lotul Farului! Niciun jucător din „garda veche”

Lotul a suferit modificări spectaculoase. Până în acest moment, la Farul Constanța au venit Ionuț Larie, Mihai Aioani, Vlad Mihalcea și Adrian Petre. De asemenea, s-a întors acasă și Arpad Tordai, portar împrumutat.

La capitolul plecări, cele mai importante sunt ale portarilor Valentin Cojocaru și Cătălin Căbuz. De asemenea, au mai părăsit echipa, Romario Benzar, Marquinho Pedroso, Ion Gaztanaga, Răzvan Grădinaru, David Babunski, Jo Santos, Cosmin Matei și Juvhel Tsoumou. Aceștia nu vor face parte din lotul deplasat în Poiana Brașov. De asemenea, nu există în lot niciun jucător din „vechea gardă” a Farului, cu excepția lui Cosmin Dur-Bozoancă, care aparținea oricum de Viitorul.

De asemenea, jucătorii care au evoluat la loturile naționale, George Ganea, Andrei Ciobanu, Mihai Aioani, Adrian Petre și Radu Boboc vor avea mai multă vacanță decât colegii lor.

Iată lotul pe care Gică Hagi îl va avea la îndemână marți: portari – Arpad Tordai, Cosmin Dur-Bozoancă, Ștefan Mușat; jucători: Damian Dussaut, Alexandru Georgescu, Sebastian Mladen, Virgil Ghiță, Gabriel Dănuleasa, Darius Grosu, Bogdan Lazăr, Josemi, Roberto Mălăele, Eduard Radaslavescu, Andrei Artean, Gabriel Buta, Nicolas Popescu, Constantin Grameni, Carlo Casap, Aurelian Chițu, Vlad Mihalcea, Ianis Malama, Ely Fernandes, Alexi Pitu, Ștefan Bodișteanu, Luca Andronache, Enes Sali.

Obiectivul Farului, cât mai sus. De ce nu, chiar titlul

Obiectivul Farului pentru noul sezon este, așa cum îi place lui Gică Hagi să spună: cel mai bun loc posibil. Nu există un obiectiv fix. „Regele” dorește ca echipa să evolueze cât mai ofensiv posibil, spectaculos, și să obțină cât mai multe puncte. Astfel, dacă va putea, Hagi va lupta alături de Farul chiar și pentru un loc de cupele europene. De ce nu, chiar și pentru titlu.

Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru. Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”, a spus Gică Hagi, cu mesaj clar pentru toată lumea.

Farul Constanța va juca în următorii doi-trei ani la Ovidiu, până se va construi pe locul vechiului stadion „Farul” o nouă arenă, ultramodernă. Deja a fost lansat un studiu de fezabilitate, iar când acesta se va încheia, cel mai probabil la toamnă, buldozerele vor pune la pământ vechea arenă. Stadionul nu va avea 15.000 de locuri. Acesta va fi proiectat pentru a susține aproximativ 18.000 de locuri

Programul partidelor amicale de la Brașov:

  • 23.06: Farul Constanța – SR Municipal Brașov (ora 17.00)
  • 26.06: Farul Constanța – Rapid București (ora 11.00)
  • 30 iunie: Farul Constanța – CS Mioveni (ora 11.00)
  • 30 iunie: Farul Constanța – Chindia Târgoviște (ora 18.00)
  • 03 iulie: Farul Constanța – Csikszereda Miercurea Ciuc (ora 11.00)
  • 03 iulie: Farul Constanța – Petrolul Ploiești (ora 17.00)
  • Ultimul joc de verificare înaintea noului sezon va avea loc la 10 iulie, pe teren propriu, de la ora 19.00, cu Cernomore Varna (ora 19.00)