Gică Popescu crede că România are șanse să meargă la Euro 2024. Ce trebuie să facă „tricolorii” pentru a ajunge în Germania

Robert Zanfir 09.10.2022, 17:53
Gică Popescu crede că România are șanse să meargă la Euro 2024. Ce trebuie să facă „tricolorii” pentru a ajunge în Germania

Gică Popescu (55 de ani) spune că România nu are voie să rateze calificarea la Campionatul European 2024. Fostul mare internațional lansează un ultimatum pentru actuala generație a „tricolorilor”. Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra sunt adversarele naționalei lui Edi Iordănescu din următoarea campanie europeană.

Nu se poate tragere la sorți mai bună pentru România! Naționala lui Edi Iordănescu a evitat adversari precum Spania, Italia, Belgia sau Portugalia, în încercarea de calificare la Campionatul European din Germania. Totuși, dezamăgirea uriașă din Liga Națiunilor îi pune în gardă pe cei mai mulți dintre foștii internaționali.

Gică Popescu crede că România are șanse să meargă la Euro 2024

Gică Popescu spune că preliminariile pentru CE 2024 vor fi o piatră de încercare pentru naționala lui Ianis Hagi. Președintele Farului vorbește despre o nouă schimbare dramatică în fotbalul românesc, dacă rezultatele nu vor fi cele așteptate.

„Eu cred că dacă ne-am fi ales noi adversarele nu am fi fost la fel de inspiraţi precum ne-a fost norocul. Nu cred că puteam să cădem într-o grupă mai accesibilă. Dacă într-o astfel de grupă nu putem să ne calificăm, înseamnă că această generaţie trebuie dată uitării.

Mi-ar plăcea să cred că principalele favorite sunt Elveţia şi România, pentru că nu pot să accept ca Israelul să fie favorită înaintea noastră, indiferent de rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani de zile”, a precizat Gică Popescu la PrimaTV.

Cheia succesului în preliminarii

Gică Popescu spune că este esențial ca startul unei campanii să fie unul victorios. În caz contrar, aceasta poate fi compromisă încă de la început.

„Sper ca parcursul nefericit din Liga Națiunilor să fi fost un accident, să fi învățat foarte multe din această situație și rezultatele să le vedem în această campanie de calificare pentru EURO.

Programul nu contează, oricum trebuie să jucăm cu echipele din grupă și acasă și în deplasare. Important este să începem cu bine, un rezultat bun la începutul campaniei dă încredere, apoi să menținem tonusul pozitiv și să adunăm multe puncte cât mai rapid.

La început se fac punctele. În momentul în care trec meciurile, toată lumea se așteaptă să mai ai timp să recuperezi, în caz că pierzi un meci. Nu, punctele se fac la început”, a punctat fostul fundaș.

Programul preliminariilor CE 2024:

  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Componența grupelor din preliminariile pentru Campionatul European 2024:

Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru.
Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar.
Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta.
Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia.
Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Republica Moldova.
Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia.
Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania.
Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino.
Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra.
Grupa J: Portugalia, Bosnia & Herțegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein.

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Urmăriți Playsport.ro și pe