Gică Popescu l-a alergat pe Mutu să îl bată, după momente tensionate între cei doi. Amintiri dezvăluite în premieră de fostul căpitan al naționalei

Bordei Radu 26.11.2022, 09:45
Gică Popescu l-a alergat pe Mutu să îl bată, după momente tensionate între cei doi. Amintiri dezvăluite în premieră de fostul căpitan al naționalei

Invitat în cadrul unui podcast, fostul mare fundaș Gică Popescu a rememorat primul moment când l-a văzut la antrenamente pe tânărul Adrian Mutu. Pe atunci, actualul antrenor al Rapidului era debutant la echipa națională. „Briliantul” a scăpat cu greu de o corecție.

Moment amuzant cu Gică Popescu și Adrian Mutu, la echipa națională. „L-am alergat, dar nu l-am prins”

Fostul mare fundaș nu a avut o primă impresie prea bună legată de Adrian Mutu. Cei doi s-au ciocnit și la propriu, dar și la figurat la antrenamentele naționalei. Gică Popescu a recunoscut, la podcast-ul moderat de Mihai Bobonete, că ar fi vrut chiar să îi aplice o corecție lui Mutu.

Făceam antrenament la Cotroceni, era prima dată când venea Mutu. La o minge aeriană, o urmăream și BUM, de la spate mă lovește cineva. Am auzit scuză-mă, aia e. Dar au mai trecut 10 minute și a doua oară mai rău, o lovitură în ureche. Era Mutu. M-am supărat rău, l-am alergat, era grav dacă îl prindeam. Cred că 5 minute l-am fugărit, l-am și înjurat rău de tot. Dar nu l-am prins că fugea repede. Striga și Iordănescu, disperat, „Lungane, potolește-te!”. Dar să știi că atunci mi-am dat seama că va fi fotbalist. Avea calitate, se vedea asta, era și agresiv, avea toate ingredientele, a declarat Popescu

„Scandalul cocaina” este încă viu în amintirile lui Adrian Mutu! Ce îi reproșează clubului Chelsea la 20 de ani distanță

În 2004, la doar un an distanță de la transferul său la Chelsea, Adrian Mutu a fost implicat în „scandalul cocaina”, moment care i-a marcat cariera și care îi provoacă semne de întrebare și la aproape 20 de ani distanță.

Mutu a fost achiziționat de londonezi în august 2003, când Parma a primit în schimbul său impresionanta sumă de 19.000.000 de euro. 24 de ani avea Mutu la acea vreme și transferul său se anunța a fi unul extrem de promițător. Fostul mare atacant al echipei naționale s-a impus rapid pe Stamford Bridge și era unul dintre preferații patronului Roman Abramovich.

Din nefericire, din cauza vârstei fragede și a șocului produs de mutarea în Londra, Adrian Mutu a călcat strâmb. În 2004 a fost depistat pozitiv la cocaină, un drog de mare risc, iar în scurt timp londonezii i-au reziliat contractul.

Mutu este dezamăgit și acum de modul în care l-a tratat clubul Chelsea și spune că și-ar fi dorit să aibă parte de mai multă susținere în acel scandal:

„Anturajul dacă este unul prost, şansele de a greşi sunt mult mai mari. Probabil trebuia să apelez la nişte oameni profesionişti care să mă facă să gestionez într-un mod pozitiv toată situaţia.

Clubul Chelsea nu mi-a acordat nicio susţinere. Dar nici nu ştiu dacă e normal… Cu mine, în secunda doi, s-au lepădat la mine. Nu ei m-au trimis (n.r. la clinica de reabilitare), a fost ideea mea. Am decis să stau o săptămână, după am vrut să mai stau o săptămână, dar mi-au spus că nu e cazul”, a declarat Adrian Mutu, în podcastul „De-a viața ascunselea”.

Urmăriți Playsport.ro și pe