Giedrius Arlauskis revine în România. Portarul se află în negocieri avansate cu o forță din Superligă

Robert Zanfir 01.09.2022, 16:32
Giedrius Arlauskis revine în România. Portarul se află în negocieri avansate cu o forță din Superligă

Giedrius Arlauskis (34 de ani) ar fi la un pas de revenirea în România. Lituanianul este liber de contract din septembrie 2021, când a plecat cu scandal de la CFR Cluj. Portarul ar fi dorit de Universitatea Craiova. Dacă va ajunge sub comanda lui Mirel Rădoi, Arlauskis va lucra iar cu Marian Copilu, cu care are o relație foarte bună.

Superliga este pe punctul de a „recupera” unul dintre cei mai buni portari străini care au evoluat vreodată în România. Giedrius Arlauskis a plecat cu scandal în toamna trecută de la Cluj, după îndepărarea lui Marius Șumudică din „Gruia”, dar mai ales a lui Marian Copilu. Chiar ultimul ar fi cel care l-ar fi convins să mai încerce o aventură în România.

Giedrius Arlauskis revine în România. Fostul portar al lui CFR, la un pas de Universitatea Craiova

Arlauskis s-ar fi înțeles deja cu Universitatea Craiova, informează Orange Sport. Lituanianul urmează să fie prezentat de olteni, dacă va trece cu bine vizita medicală. În cazul în care va ajunge în Bănie, multiplul campion al României îi va lua locu lui Mirko Pigliacelli, plecat în această vară la Palermo.

David Lazar este titularul postului după transferul italianului, dar echipa lui Mihai Rotaru are nevoie de un al doilea goalkeeper cu experiență.

Universitatea Craiova revine în lupta pentru titlu

Universitatea a câștigat ultimul meci din Superliga, 1-0 cu FC Botoșani. Mirel Rădoi și compania sunt pe locul 7, cu 11 puncte, și speră să revină puternic în lupta pentru titlu. Oltenii au și avantajul că s-au „eliberat” de stresul competițiilor europene, după eliminarea suferită în fața celor de la Hapoel Beer Sheva.

Spre deosebire de Craiova, CFR Cluj și FCSB, două dintre rivalele la titlu, sunt angrenate și în Conference League. Cele două și-au amânat deja derby-ul direct. Programat la finalul acestei săptămâni, FCSB – CFR Cluj a fost stabilit la jumătatea lunii decembrie.

Universitatea Craiova joacă azi la Mediaș, cu Hermannstadt. Partida este programată de la 21:00.

600 de mii de euro este cota lui Giedrius Arlauskis, conform transfermarkt.

Am plecat de la echipă din cauza situației președintelui Marian Copilu. Suntem prieteni buni, el m-a convins să revin în România. Eu îmi țin cuvântul. Când am văzut că el nu mai e în club, am spus că nici eu nu vreau să mai rămân. Credeam că îmi voi încheia cariera în România.

Nu voi merge undeva doar pentru bani. Mai bine stau acasă. Am avut ofertă din Cipru, dar nu am vrut să merg. Dacă există o ofertă bună dintr-un campionat atractiv, cum ar fi Arabia Saudită sau Turcia, nu o voi exclude.

Când am vorbit cu agentul, i-am spus că aș vrea să merg în Japonia. Am văzut că a venit Keisuke Honda în campionatul nostru din Lituania. Eu aș fi interesat de o încercare în Japonia, pentru țară și pentru cultură. Sunt și vedete acolo”,
Arlauskis, în momentul plecării de la CFR Cluj

Urmăriți Playsport.ro și pe