Gigi Becali a devoalat mecanismul prin care MApN o să cedeze marca unui investitor privat. „Va fi scoasă la licitație”

Giosanu Catinca 04.11.2022, 09:17
Gigi Becali a devoalat mecanismul prin care MApN o să cedeze marca unui investitor privat. „Va fi scoasă la licitație”

Regulamentul de organizare și funcționare al CSA Steaua a suferit câteva modificări, joi, când în Monitorul Oficial al României a fost publicat un nou ordin. Gigi Becali a reacționat în urma celor întâmplare.

Milionarul din Pipera susține că ordinul de ministru nu schimbă prea multe pentru CSA Steaua. El a vorbit, de asemenea, despre mecanismul prin care MApN o să cedeze marca unui investitor privat.

Gigi Becali, reacție uluitoare

Clubul Sportiv al Armatei a încercat în ultimii ani să modifice Legea Sportului astfel încât și cluburile de drept public să poată ajunge în Liga 1, eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Mulți au crezut că echipa din Ghencea va avea dreptul de a promova în Liga 1 după ultimele modificări. Patronul celor de la FCSB susține contrariul.

”Trebuie să o scoată la vânzare, la licitație”

Latifundiarul a declarat că a parcurs cu mare atenție ordinul de ministru și că acesta nu schimbă prea multe pentru formația bucureșteană.

Mai mult, finanțatorul roș-albaștrilor a subliniat că singura cale ca militarii să își rezolve problemele este să se împace cu el și să îl dea afară pe Talpan.

”Am citit comunicatul. Când e vorba despre asociație sportivă non-profit, e vorba despre membri asociați, conduce adunarea generală. Nu există altă soluție decât reluată procedura de atunci. Marca n-o pot da, că e proprietatea lui CSA, trebuie să o scoată la vânzare, la licitație. Nu intră în parteneriat, nu e o asociere, e o asociație non-profit. Ca la FC Argeș.

Marca e patrimoniul MApN. Pot să o dea în comodat, dar nu cu mai puțin de 3,6 milioane de euro. Păi o dai gratuit? CSA nu poate să vină cu ceva și altcineva cu ceva. Se face asociație nouă și dacă vrei să folosești marca trebuie să dai 3,6 milioane de euro pe an. Trebuie să plătească ca toată lumea.

Nu există preț preferențial, nu au voie. Cine se bagă membru asociat trebuie să susțină activitatea. Echipa asta trebuie să o ia de la capăt. Prima dată, asociație, dar nu poate să poarte numele decât pentru 3,6 milioane de euro. Bine, pot să o scoată la licitație. Ajung la 400.000, dar apoi se încurcă în procesul cu mine. Dacă ai vândut-o cu 400.000, atât poți să-i ceri și lui Becali.

După mai multe licitații, 4-5, pot să zică să facem o negociere directă și o dau cu 400.000. Dar eu vă spun că nu există soluție, doar una. Să vină la mine să zică: `Băi, Gigi, pe Talpan, care face toate nebuniile, îl dăm afară și hai să ne împăcăm, să terminăm certurile, să vii să joci în Ghencea`. El (n.r.- Talpan) mi-a luat banii, am câștigat definitiv și trebuie să-mi dea banii înapoi. Ce face el, le strică imaginea.”, a spus Gigi Becali, conform digisport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe