Gigi Becali a vrut să dea lovitura cu un jucător de la Atalanta. Fotbalistul a primit o ofertă generoasă, dar răspunsul a fost ferm

Olteanu Ștefan / 26.06.2022, 12:04
Gigi Becali a vrut să dea lovitura cu un jucător de la Atalanta. Fotbalistul a primit o ofertă generoasă, dar răspunsul a fost ferm

Aflat în căutarea mai multor fundași centrali, Gigi Becali a vrut să dea lovitura în această vară și să îl aducă pe Anton Kresic, un apărător croat de 26 de ani care este legitimat la Atalanta. Finanțatorul FCSB a trimis chiar și o ofertă pe numele jucătorului, însă nu a avut succes.

Jurnaliștii din Croația l-au dat de gol pe Gigi Becali! A vrut să dea lovitura cu un jucător de la Atalanta

Gigi Becali i-a transferat deja în această vară pe Rachid Bouhenna și Joyskim Dawa, ambii fundași centrali, însă finanțatorul FCSB a vrut să dea lovitura și cu un jucător de la Atalanta.

Este vorba despre Anton Kresic, un apărător central de 26 de ani, internațional de tineret, care are o înălțime de 1.98 metri!

Crescut în curtea celor de la NK Zagreb, Kresic a fost cumpătar în anul 2015 de Atalanta. Ulterior, echipa din Bergamo l-a împrumutat pe la diverse cluburi din Italia, iar în iulie 2021 l-a cedat, tot sub formă de împrumut, la HNK Rijeka, formație care a terminat pe locul 4 în campionatul Croației și a pierdut finala Cupei împotriva lui Hajduk Split.

Kresic a avut prestații bune în tricoul lui Rijeka și pe tot parcursul sezonului trecut a adunat 36 de meciuri, în care s-a remarcat cu 4 goluri și două pase decisive.

Astfel, el i-a atras atenția inclusiv lui Gigi Becali. Publicația croată Novilist a dezvăluit într-un material redactat pe 24 iunie că FCSB a făcut o „ofertă generoasă” pentru Anton Kresic, care a fost dorit din România și de campioana CFR Cluj.

Totuși, fotbalistul nu a fost de acord cu un transfer în Liga 1. Kresic mai are contract cu Atalanta până în 2024, iar în cazul în care va fi din nou împrumutat își dorește să rămână la Rijeka. De altfel, formația din Croația are și o opțiune de cumpărare în această vară. Iar sursa citată susține că sunt șanse mari ca aceasta să fie activată. În acest context, Kresic va face pasul definitiv la Rijeka din sezonul următor.

700.000 de euro este cota de piață a lui Anton Kresic, potrivit Transfermarkt. În sezonul următor, el s-ar putea întâlni cu FCSB în Conference League, competiție unde Rijeka va debuta în turul 2 preliminar.

Gigi Becali a mai ochit doi fundași străini. Un georgian și un grec l-au impresionat pe patronul FCSB

Este de așteptat ca FCSB să mai transfere în continuare jucători pentru postul de fundaș central. Iulian Cristea va fi indisponibil tot restul anului, iar Gigi Becali a declarat că își dorește să înceapă sezonul cu patru jucători pe postul de apărător central.

Pe lista finanțatorului FCSB se mai află Solomon Kvirkvelia, un internațional georgian care evoluează în competiția internă, la FC Gargra. De asemenea, Nikolaos Michelism, un grec de 21 de ani care este legitimat la AC Milan, este dorit de Becali. Michelism a evoluat în sezonul trecut la Willem II, în prima divizie a Olandei, sub formă de împrumut.

Mai am un grec și un georgian. Am un georgian, 1.96 din naționala. Și un grec de 1.92. E posibil să mai aduc un fundaș central. În afara lui Dawa. Pentru că aici am fost deficitari. E greu să câștigi campionatul dacă nu ai fundaș central”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Fundașul de fier la care visează Gigi Becali e jucător de bază la echipa națională. Cine este misteriosul jucător.