Gigi Becali, chemat să salveze un club de tradiție din Europa!

Moldoveanu Camelia / 10.06.2021, 15:59
Gigi Becali, chemat să salveze un club de tradiție din Europa!

Gigi Becali a fost la un pas să dețină două cluburi în același timp! Finanțatorul FCSB a fost chemat să salveze o echipă din Europa. Dacă ar fi acceptat s-ar fi putut „duela” chiar cu fostul fotbalist Cosmin Moți. Cu câți bani ar fi trebuit să cotizeze omul de afaceri Român.

Gigi Becali ar fi putut deține două cluburi în același timp

Levski Sofia ar fi putut fi a lui Gigi Becali
Levski Sofia ar fi putut fi a lui Gigi Becali

Finanțatorul FCSB a fost solicitat să salveze o echipă din Europa. Acesta s-a aflat pe aceeași listă cu mai mulți milionari și miliardari, inclusiv Ivan Savidis (finanțatorul PAOK Salonic).  Potrivit presei din Bulgaria, Becali și Savidis au fost contactați de clubul Levski Sofia pentru investi. Clubul necesită 5 milioane de euro anual, având datorii de peste 10 milioane de euri.

Levski Sofia este una dintre cele mai iubite echipe din Bulgaria, având 26 de titluri naționale, 25 de Cupe ale Bulgariei, trei sferturi de finală în Cupa Cupelor și două finale în Cupa UEFA/Europa League. Echipa a ajuns să aibă probleme după ce Vasil Bojkov a fugit din țară, în mai 2020.

Boiko Borisov, fostul premier bulgar și fan al echipei, a fost si el ofertat. Acesta a considerat oferta „jignitoare și umilitoare, prin modul în care a fost făcută”. Echipa a terminat ultimul sezon pe locul al optulea în A PFG.

PFK Levski Sofia este un club profesionist de fotbal din Sofia, Bulgaria, care joacă în prima ligă bulgară. Clubul a fost fondat pe 24 mai 1914 de un grup de studenți și este numit după Vasil Levski, un mare revoluționar bulgar.

Doi români s-ar fi putut lupta și în Bulgaria

Dacă Gigi Becali ar fi acceptat oferta, atunci ar fi ajuns să se „dueleze” cu Cosmin Moți. Fostul fotbalist de la Dinamo a pus „ghetele în cui” dar a primit o oferta de nerefuzat de la Ludogoreț.

Probabil mulți își amintesc meciul dintre Steaua București și Ludogoreț din runda play-off a Ligii Campionilor 2014-2015 deoarece a fost meciul în care Moți a scris istorie. După ce portarul titular Vladislav Stoianov a fost eliminat pentru un fault tactic, iar antrenorul epuizase toate cele 3 schimbări. S-a ajuns la executarea loviturilor de departajare. Moți în calitate de prim executant a deschis scorul transformând primul penalty. Tot Moți fost apoi pe teren în calitate de portar și a salvat două penaltiuri. Ludogoreț a reușit astfel să acceadă mai departe în faza grupelor pentru prima oară în istoria clubului.

Cosmin Moți ocupă funcția de ′′ Director Tehnic ′′ în Ludogorets” a fost mesajul postat pe Facebook de către clubul din Bulgaria.

Ludogoreț 1945 Razgrad, cunoscut sub numele de Ludogoreț Razgrad sau pur și simplu Ludogoreț, este un club bulgar de fotbal din Razgrad, care în prezent joacă în Prima Ligă Profesionistă de Fotbal, primul eșalon din sistemului de ligi din Bulgaria. Echipa joacă meciurile de acasă pe Ludogoreț Arena din Razgrad cu o capacitate de 7.700 de locuri.