Gigi Becali continuă războiul cu FRF: „Mă obligi? Nu vreau, eu dau bani”

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.01.2023, 10:43
Gigi Becali continuă războiul cu FRF: „Mă obligi? Nu vreau, eu dau bani”

Gigi Becali l-a contrat pe Lucian Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF. Acesta anunțase anterior că va face demersurile regulamentare necesare pentru a opri „anomalia” de la FCSB, în ceea ce privește banca tehnică.

Gigi Becali, replică pentru Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF

Practic, după ce Leo Strizu nu a fost luat în cantonamentul din Antalya, el a ținut să reitereze că Mihai Pintilii nu poate îndeplini funcția de antrenor principal în acest moment, întrucât nu posedă licența Pro. În plus, fostul mijlocaș defensiv a obținut licența B în Republica Moldova și ea trebuie să fie mai întâi recunoscută în România pentru a avea valoare în competițiile din țara noastră.

Întrebat despre acest subiect, Gigi Becali a subliniat că este foarte mulțumit de munca depusă de Pintilii și că nu are de gând să renunțe la acesta. De asemenea, patronul FCSB-ului a susținut că nici nu i se poate cere acest lucru de către FRF, argumentând în stilul caracteristic. Nu în ultimul rând, Becali a ținut să readucă aminte de faptul că recent cei de la FRF au numit la echipele naționale ale României antrenori care nu posedau la acel moment licența PRO.

„Cum să nu fiu mulțumit (n.r. de Pintilii)? Aici vorbim pe fapte, mă! Mă obligi pe mine să pun un antrenor ca să stau pe locul 14? Nu vreau, pentru că eu dau bani. Eu vreau să stau pe locul 1. Pe mine, ăsta (n.r. – Mihai Pintilii) vreau să mă ducă pe locul 1.

E adevărat că trebuie să ia omul licență. Bine, mă, când a fost vorba de Mirel Rădoi și Edi Iordănescu (n.r. Rădoi și Mutu) dați dispense voi, pentru voi, care luați banii de la noi, salarii de la noi. `Vezi că te sancționăm, vezi că sunt Burchel, trebuie să faci ca Burchel`. Du-te, mă, Burchel, vezi-ți de treaba ta. De unde ai apărut tu acum?”, a spus Gigi Becali potrivit sport.ro.

Ce spusese Lucian Burchel anterior

(n.r. – E vraiște la FCSB) din punct de vedere al calificărilor și al licențelor.

În momentul de față, în cursul zilei de astăzi, tocmai am ieșit de la discuțiile cu directorul tehnic și președintele Răzvan Burleanu. Voi face demersurile oficiale pe lângă CNFPA și pe lângă Federația Moldoveană de Fotbal pentru a identifica dacă personele respective, despre care știm că fac parte din staff-ul FCSB, au cumva calificare de antrenor dobândită în vreun anumit sistem. Și așteptăm un răspuns de la CNFPA, care e autoritatea de reglementare a profesiei de antrenor în România.

La fel vom face și pentru Licența UEFA B, pentru că există tendința foștilor jucători din România să facă Licența B în Moldova. Mai ales dacă nu au dobândit calificarea de antrenor. Ei trebuie să știe și să afle că acel carnet de antrenor pe care ei îl obțin la finalul Licenței UEFA B nu poate fi recunoscut în momentul de față și echivalat pentru a se transforma într-un carnet de antrenor valabil pe teritoriu României. Cred că am fost suficient de clar.

Ei pot activa cu acel carnet în Moldova. Dar pentru a putea activa în România cu acel document, el trebuie recunoscut și echivalat ca orice diplomă care se obține de către un cetățean străin care vine la noi în țară. Iar în momentul de față, CNFPA nu poate echivala acel document și să dea dreptul deținătorului să lucreze oficial în România ca antrenor”, a spus recent șeful Școlii Federale de Antrenori conform sursei citate.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe