Gigi Becali ia lecții din EAU despre cum să conduci o ședință de antrenament. Florin Tănase i-a schițat patronului FCSB ce trebuie să facă

George Drafta 15.11.2022, 09:00
Gigi Becali ia lecții din EAU despre cum să conduci o ședință de antrenament. Florin Tănase i-a schițat patronului FCSB ce trebuie să facă

Florin Tănase a părăsit-o pe FCSB în vară pentru a alege „petrodolarii” celor de la Al Jazira.

Fotbalistul a fost mereu în relaţii bune cu Gigi Becali înainte să se transfere, iar legătura dintre cei doi s-a păstrat şi după mutarea atacantului în zona Golfului Persic. Recent, Tănase chiar a discutat cu patronul roş-albaştrilor despre primele luni ale aventurii sale externe. Şi i-a povestit cum sunt antrenamentele la gruparea din Emiratele Arabe Unite. Internaţionalul a rămas surprins de metodele folosite pentru îmbunătăţească randamentului fotbaliştilor. La echipa sa de club, Tănase este sub comanda unui fost antrenor al lui Ajax Amsterdam, Marcel Kaizer.

„Florin Tănase a fost la Gigi şi i-a zis ce antrenamente face Kaizer acolo, a venit foarte încântat. Ţineţi minte că a ieşit Gigi şi a spus asta. Bineînţeles, ăla făcea antrenamentele lui Ajax, normal. Gigi, dacă ar fi după el, un jucător s-ar anterna opt ore pe zi”, a povestit Mihai Stoica la Orange Sport, o parte a discuţiei celor doi.

Florin Tănase ar fi trebuit să se afle la lot pentru amicalele cu Slovenia şi Moldova. Fotbalistul de 27 de ani a ratat s-a  accidentat însă la ultimul meci al echipei sale de club din Emiratele Arabe Unite. Tănase marcase în septembrie al doilea său gol pentru naţionala României, fiind decisiv pentru egalul din Finlanda.

Florin Tănase a petrecut 6 ani la vicecampioana României
Florin Tănase a petrecut 6 ani la vicecampioana României

Pe placul lui Gigi Becali

Mărturisirile lui Florin Tănase vin în completarea a ceea ce Gigi Becali şi-ar dori să vadă la echipa lui. Nemulţumit după umilinţa cu Silkeborg, patronul a cerut într-o intervenţie televizată antrenamente mai lungi ca durată.

„Nu poți cu jucători de 1 milion. Dar când ai 15.000 de euro salariu pe lună, nu te bat ăia de au 5.000 salariu. 3 ore antrenament, că nu ne jucăm. Dan Petrescu ce le face? Nu am văzut un jucător prea antrenat. Nu am văzut niciodată. Auzi parolă: nu am văzut jucător prea antrenat.

Antrenează-l 3 ore, să îi stea mintea la fotbal. Poate au salarii prea mari. Ce să pot să fac? Să facă antrenament așa: nu ai voie să o atingi decât o dată și să nu îi dai ăluia care ți-a pasat”, spunea în urmă cu o lună omul de afaceri la Digi Sport.

Cerinţa expresă era pentru Nicolae Dică. Însă antrenorul a plecat între timp de la FCSB, iar „dorinţa” îi vizează acum pe succesorii săi. Chiar dacă Mihai Pintilii este acum în  postura de principal, el nu va rămâne prea mult în funcţie. Fără licenţă PRO în cazul lui, Gigi Becali trebuie să se gândească la o altă variantă pentru conducerea tehnică a echipei pe care o patronează.