Gigi Becali jubilează de fericire după demisia anunțată de Vasile Dîncu. I se deschid porțile către Ghencea?

Dragos Stefanescu 24.10.2022, 14:06
Gigi Becali jubilează de fericire după demisia anunțată de Vasile Dîncu. I se deschid porțile către Ghencea?

Luni dimineață, Vasile Dîncu și-a anunțat demisia din funcția de Ministru al Apărării Naționale. Pentru Gigi Becali ar putea fi o veste foarte bună, cunoscut fiind diferendul dintre el și politician. În urmă cu câteva luni, Dîncu și-a exprimat public opoziția față de posibilitatea ca FCSB să poată juca în Ghencea.

Vasile Dîncu și-a anunțat demisia. Mutarea l-ar putea avantaja pe Gigi Becali

În cursul zilei de luni, 24 octombrie, Vasile Dîncu a anunțat pe rețelele de socializare că și-a dat demisia din funcția de Ministru al Apărării Naționale. Politicianul și-a justificat decizia prin faptul că nu poate avea o colaborare constructivă cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Demisia lui Vasile Dîncu ar putea fi o veste foarte bună pentru Gigi Becali. În urmă cu câteva luni, politicianul și-a exprimat public dezacordul ca FCSB să joace în Ghencea. Mai exact, Dîncu a explicat că pentru ca FCSB să poată închiria stadionul Steaua este nevoie să se dea o Hotărâre de Guvern în acest sens.

FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu să facă presiuni prin mass-media sau să îl înjure pe Ministrul Apărării Naționale, ci să facă o cerere la minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern. Astăzi, Steaua este unitate militară, fiind proprietatea MApN. Ca să închiriezi un metru pătrat, dintr-o cazarmă, ca să pui un automat de banking, spre exemplu, trebuie să faci hotărâre de guvern.

Dura mai mult, dar dacă o făceau din timp, poate că se aproba acest lucru în ședința de guvern. Altfel, încercarea de a prelua moștenirea simbolică a echipei Steaua, care are brandul jucând pe acest stadion… A spus clubul nu. Eu nu am nicio emoție aici”, a spus Vasile Dîncu,  potrivit euronews.ro.

După demisia lui Dîncu lucrurile s-ar putea schimba radical, iar FCSB ar avea cale liberă pentru a juca în Ghencea.

Gigi Becali, replică dură pentru Ministrul Apărării. ”Tată, eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu”

Gigi Becali i-a dat imediat replica lui Vasile Dîncu. Latifundiarul din Pipera i-a transmis faptul că o astfel de Hotărâre de Guvern trebuie dată doar în cazul în care ar fi vorba de o licitație pentru închirierea stadionului. În această speță însă nu ar fi vorba de așa ceva. Nu în ultimul rând, Becali a ținut să le reamintească celor de la MaPN că este în interesul lor să închirieze arena din Ghencea, pentru a acoperi cheltuielile de mentenanță și poate pentru a obține și un profit.

Tată, eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu, dar la faza asta cu hotărârea de Guvern o greșește rău de tot. Hotărârea aia de Guvern de care spune el se dă pentru licitație-închiriere. Nu pentru a îmi da mie dreptul să jucăm acolo. Ei nu trebuie să facă nicio licitație pentru mine. Eu le plătesc, iar de banii ăia ei se pot folosi cum știu ei mai bine.

Cât vor să mai meargă cu gaura la bugetul statului? Păi, tot noi să le plătim salarii? Ei nu vor ca stadionul ăla să producă? Pentru ce a fost făcut? Sau își pun și ăștia ambiția cu mine așa cum și-o puneau și ăia cu Mititelu la Craiova pe «Oblemenco»? Uite că până la urmă Mititelu a intrat. Iar Dîncu trebuie să înțeleagă că și eu am dreptul dacă plătesc să joc în Ghencea. Eu o să trimit hârtie la Parlament, iar dacă vorbesc în presă o fac, deoarece oamenii trebuie să fie informați despre demersurile noastre”, a spus Gigi Becali potrivit ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe