Gigi Becali l-a convins pe Dorin Șerdean. Dinamovistul ia în considerare varianta patronului de la FCSB

Iosif Pintilie 05.02.2023, 20:20
Gigi Becali l-a convins pe Dorin Șerdean. Dinamovistul ia în considerare varianta patronului de la FCSB

Planul de reorganizare a alui Dinamo a fost respins de instanță, iar clubul trece printr-un moment de colaps financiar. DDB vrea să preia pachetul majoritar al acțiunilor, însă neaprobarea planului de reorganizare a dat peste cap.

Dorin Șerdean, de acord cu soluția lui Gigi Becali

Dinamo are datorii de peste șase milioane de euro, dar acestea puteau fi reduse la 2.5 milioane de euro, dacă era aprobat planul de reorganizare. Decizia instanței a dat peste cap totul la echipă, iar DDB nu mai are, în prezent, puterea de a prelua clubul.

Dorin Șerdean, cel ce deține pachetul majoritar al clubului, crede că planul pe care l-a conceput Răzvan Zăvăleanu nu este unul bun, așa cum a precizat și Gigi Becali.

„Eu nu sunt de acord cu propunerile pe care le-a făcut dumnealui (n.r. – Răzvan Zăvăleanu). Din punctul acesta de vedere, i-am spus “Dom’le, trebuie să găsim o altă soluție. Care ar fi soluția?”.

O nouă propunere de modificare a planului ca să facem asociația mai atractivă din punct de vedere financiar pentru un investitor. Pentru că nimeni nu vrea să-și asume datorii atât de mari pentru că e aproape imposibil să găsim pe cineva să acopere acele datorii.

Nu am citit ce a spus Becali. Dacă a zis așa, are dreptate din acest punct de vedere. Soluția e să găsim o modificare rezonabilă a planului de reorganizare care să facă mai atractiv Dinamo pentru un investitor”, a spus Dorin Șerdean.

”E normal ca Zăvăleanu să fie dat afară”

Dorin Șerdean spune că se poate discuta inclusiv de plecarea administratorului judiciar al lui Dinamo, dacă planul de reorganizare nu va fi refăcut.

”Primul plan e absolut greu de dus la îndeplinire, de asta a venit cu modificare, dar nu este deloc rezonabilă. Atâta timp cât tu deposedezi pe cineva de o proprietate și o dai altcuiva printr-un plan, nu este corect.

Este o ușă deschisă pentru un proces la Curtea Constituțională. Asta e realitatea. Trebuie să umblăm la un nou plan rezonabil și prin care să se realizeze tăierea datoriilor.

Are 6% plus TVA din încasările clubului. Da, e normal să fie dat afară (n.r. – Răzvan Zăvăleanu). Trebuie să înțeleagă situația egală. Trebuie să găsim împreună o soluție pentru că degeaba îl dau afară și dăm mâine faliment.

Trebuie să găsim soluțiile și propunerea mea pentru dumnealui este de a veni cu o modificare rezonabilă de plan de reorganizare care să facă Dinamo mai atractivă”, a spus Dorin Șerdean pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe