Gigi Becali nu și-a menajat finul, Mirel Rădoi: „Dacă va avea rezultate, va fi bine, dacă nu, va avea probleme”

George Drafta 14.11.2022, 13:52
Gigi Becali nu și-a menajat finul, Mirel Rădoi: „Dacă va avea rezultate, va fi bine, dacă nu, va avea probleme”

Decizia lui Mirel Rădoi de a trimite la echipa a doua 4 jucători importanţi a creat valuri în fotbalul românesc.

Iar toată lumea a fost pusă în situaţia de a comenta procedura folosită de fostul selecţioner prin care a renunţat pentru moment la unii dintre fotbaliştii cu CV bogat din lot. Cunoscut ca o persoană care ţine foarte mult la talentele din curtea proprie, Gigi Becali, nu a putut fi pe depin de acord cu măsura tânărului antrenor. Pe care l-a lăudat însă pentru felul în care a ales să o prezinte opiniei publice.

„Mie mi-a plăcut de Mirel cum a vorbit. A spus lucrurilor pe nume, nu cu diplomație. Dar, părerea mea, dacă va avea rezultate, are el câștig de cauză. Dacă nu, câștigă Rotaru. Rotaru vrea bani! O să zică Ivan, Markovic, jucători de valoare, iau bani pe ei… Și așa e! Cum l-ar scoate Pintilii pe Tavi Popescu, pe nu știu cine… Dacă are rezultate, nu mă bag! Dar dacă nu are… Ai văzut, Coman a jucat doar cinci minute!

Așa și Mirel, dacă va avea rezultate, va fi bine, dacă nu, va avea probleme. Îmi place de Mirel că spune adevărul.

Dacă îmi trimitea un antrenor 4 jucători la echipa a doua spuneam: `Stai tu la echipa a doua și pun pe altul`. Așa făceam eu! La mine nu există de ce! La mine e vorba de bani. Pe Tavi Popescu nu poți să mi-l scoți! Nu ai cum! Orice ar face, nu! Asta nu înseamnă că dacă greșește…”, a fost comentariul latifundiarului din Pipera la Digi Sport. 

Ivan şi Markovic se felciită reciproc. O imagine care nu va mai putea fi văzută prea curând
Ivan şi Markovic se felicită reciproc. O imagine care nu va mai putea fi văzută prea curând

Şi fani şi „duşmani”

Cei mai mulţi au lăudat demersul lui Rădoi, dar există şi voci care s-au ferit să se declare pro-excluderi. Una dintre aceste voci vine chiar din club. Preşedintelui Sorin Cârţu i s-a părut că sancţiunea aplicată celor 4 nu are suficiente argumente.

„N-am discutat cu Mirel după partida cu Ocna Mureș. I-am transmis să îmi dea un telefon, nu mi-a dat telefon. Probabil nu avea timp, era preocupat de meciul ăsta cu Rapid. Mi se pare ca sunt prea mulți jucători dați deoparte. El a scos în evidență niște lucruri care au deranjat, dar nimic concret. Sunt niște jucători despre care trebuie să discutăm în această pauză, dacă s-a demonstrat că nu ne ajută.

Am discutat cu Mirel cum am discutat și cu antrenorii precedenți. Îmi spun punctul de vedere, de fapt e o expertiză și o competență. Dacă vrei să ții cont de ea, bine. Dacă ești jupânul echipei, al vestiarului, ai principiile tale și filozofia ta, e problema ta. Dar eu îmi exprim expertiza”,  a declarat şeful oltenilor pentru sport.ro.