Gigi Becali regretă un fotbalist din Liga 1. Acum costă de şase ori mai mult: “M-a întrebat impresarul dacă mă interesează, dar am zis nu”

Moldoveanu Camelia / 04.06.2021, 13:19
Gigi Becali regretă un fotbalist din Liga 1. Acum costă de şase ori mai mult: “M-a întrebat impresarul dacă mă interesează, dar am zis nu”

Gigi Becali nu are mereu „ochiul format” la fotbaliști, drept dovadă că mai și greșește. Finanțatorul FCSB regretă că nu a pus „mâna” la momentul potrivit pe cel mai bun jucător din Liga 1. Cât de aproape a fost fostul jucător de la Viitorul să îmbrace tricoul „roș-albastru”.

Gigi Becali a fost la un pas să-l aducă la FCSB pe Alex Cicâldău

Gigi Becali a fost la un pas să-l cumpere pe Alex Cicâldău
Gigi Becali a fost la un pas să-l cumpere pe Alex Cicâldău

Patronul FCSB regretă că nu a avut inspirația să accepte propunerea venită din partea managerului lui Alex Cicâldău. Dacă Gigi Becali l-ar fi luat pe actualul jucător al Universității Craiova, probabil „roș-albaștrii” s-ar fi mândrit astăzi cu primii patru cei mai buni fotbaliști din România. Propunerea a venit în vara anului 2018, atunci când Viitorul l-a vândut pe mijlocașul central în Bănie, dat fiind faptul că FCSB l-a refuzat.

În 2018, Alex Cicâldău era cotat la 1,7 milioane de euro, iar astăzi ajunge la 6,5 milioane de euro. Este cel mai bine cotat fotbalist din Liga 1, potrivit site-urilor de specialitate. El este urmat în clasament Top 5 de: Florinel Coman (5 milioane de euro), Florin Tănase (5 milioane de euro), Darius Olaru (3,5 milioane de euro) și Andrei Burce (3,3 milioane de euro).

”Înainte să-l vândă Viitorul, impresarul lui m-a întrebat: ‘Gigi, te interesează?’. Am zis că nu, pentru că încă nu confirmaseră Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu. Am zis: ‘Ce fac, mă?’. Îmi plăcea de el. Mereu mi-a plăcut şi l-am lăudat. E luptător şi face travaliu la mijloc. Asta îmi trebuie şi mie”, a povestit Gigi Becali, într-un interviu acordat în mai 2019.

Alte creşteri semnificative ale cotelor:

Andrei Burcă (CFR Cluj) – de la 2,5 – la 3,3 mil. E
Deian Sorescu (Dinamo) – de la 1 – la 1,4 mil. E
Alexandru Păun (CFR Cluj) – de la 1,5 – la 1,8 mil. E
Andrei Ciobanu (Viitorul) – de la 1,2 – la 1,5 mil E
Ronaldo Deaconu (Gaz Metan) – de la 600.000 – la 900.000 E
Cea mai mare creştere a cotei în rândul fotbaliştilor români a înregistrat-o Răzvan Marin. Personajul negativ din amicalul contra Georgiei, unde a ratat o lovitură de la 11 metri. Cota lui Marin a crescut cu 3 milioane de euro, de la 12 la 15 milioane de euro! În acest moment, mijlocaşul lui Cagliari este cel mai scump fotbalist român!

Top 5 cei mai scumpi jucători români:

Răzvan Marin – 15 mil. E
Dennis Man – 10 mil. E
Valentin Mihăilă – 8,5 mil. E
Alexandru Mitriţă – 7 mil. E
Alexandru Cicâldău – 6,5 mil. E
Vlad Chiricheş: de la 5 – la 3,5 mil. E
Dennis Man: de la 11 – la 10 mil. E
Ionuţ Radu: de la 7 – la 6 mil. E
Ştefan Radu: de la 2,5 – la 2 mil. E